fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Kurt Nahar ontvangt Artist Catalyst Award van Diaspora Vibe Cultural Arts Incubator

GFC NIEUWS- Op 1 december ontving de bij Readytex Art Gallery aangesloten beeldend kunstenaar Kurt Nahar, het goede nieuws dat hij een van de winnaars is van de 2021 DVCAI Catalyst Awards van Diaspora Vibe Cultural Arts Incubator (DVCAI), in Miami.
Nahar is al vanaf 2003 nauw betrokken bij de activiteiten van DVCAI, op uitnodiging van oprichter/curator Rosie Gordon-Wallace met wie Readytex Art Gallery een zeer goede samenwerking heeft.
De officiële bekendmaking van de awards – er zijn 5 toegewezen – vond plaats op 6 december, tijdens de viering van de 25ste verjaardag van DVCAI tijdens de Miami Art Week. De winnaars zijn gekozen door DVCAI’s Raad van Bestuur en Rosie Gordon-Wallace.
Ter vervulling van haar missie als ‘incubator’, ondersteunt DVCAI het diverse talent van opkomende kunstenaars van de Caribische, Afrikaanse en Lijns-Amerikaanse diaspora.
Behalve Nahar, ontvangen ook Alejandro Contreras, Izia Lindsay, Carol-Anne McFarlane, en Danny Ramirez de 2021 DVCAI Catalyst Award.
De winnaars tonen een zeer grote toewijding aan hun praktijk en onderhouden voortdurend hun engagement met en betrokkenheid bij DVCAI, door middel van haar International Cultural Exchange reizen (Jamaica, Cuba, Suriname, Belize), Artist Residency Programma’s, workshops en exposities.
De awards werden mogelijk gemaakt door een artist-supportcampagne op Give Miami Day, een jaarlijks filantropisch platform van de Miami Foundation, op 19 november.
Met de awards hoopt DVCAI de kunstenaars te ondersteunen in hun artistieke praktijk, prestaties en experimenten. Zo kunnen de kunstenaars hun awards gebruiken om projecten te realiseren, om studio’s en materiaal te bekostigen, om catalogi te produceren, kunstwerken te maken, of om te reizen voor artistiek onderzoek.
De nieuwe winnaars moeten tussen januari 2021 en september 2022 gebruik maken van hun award en dienen daarna een verslag in voor de archieven van DVCAI, in de Digital Library of the Caribbean(dLOC).
Readytex Art Gallery feliciteert Nahar en de andere winnaars met hun award en kijkt uit naar nog vele jaren in prettige samenwerking met DVCAI.

OOK INTERESSANT
60-jarige Chitrawatie Mahabier uit Suriname al meer dan een maand vermist