fbpx

Kunstwacht ondersteunt LVV bij inspectie en herkeuring vissersvaartuigen

GFC NIEUWS-Het onderdirectoraat Visserij zal met assistentie van de Kustwacht vandaag starten met de inspectiewerkzaamheden en herkeuring van vissersvaartuigen.

Het onderdirectoraat Visserij (ODVIS) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is gestart met het trainen van de nieuwe lichting van visserij-inspecteurs.

Naast de training van de nieuwe lichting, hebben ook de medewerkers van het onderdirectoraat Visserij en de Kustwacht Suriname een refreshment training gevolgd.

De trainees zijn getraind in de verschillende vangstmethoden en de vergunnings voorwaarden die zijn vastgesteld voor de verschillende categorieën van visserij in Suriname.

Na de training heeft toetsing in de praktijk plaatsgevonden op de seabob trawlers van het bedrijf Heiploeg Suriname te Jaglust, Commewijne en Visserijcentrum Commewijne (VCC) te Nieuw-Amsterdam.

Er is onder andere inspectie gedaan op de Turtle Excluder Device (TED), Bycatch Reduction Device (BRD) en maaswijdte van de netten van zowel trawlers, SKB en BV boten.

Verder werd gekeken naar de correcte aanduiding van de naam en het registratienummer van het vaartuig, alsook de verplichte aanwezigheid van de nummerplaat.

Minister Rabin Parmessar werkt hard met het team van LVV en de verschillende stakeholders om de visserijsector beter te ordenen teneinde duurzaam beheer van onze visserijbronnen te garanderen.

Vergunninghouders wiens vissersvaartuigen voldoen aan de vastgestelde vergunningsvoorwaarden komen in aanmerking voor verlenging van de visvergunning.

De minister heeft eerder reeds aangekondigd dat in het kader van de ordening van de visserijsector er geen nieuwe visvergunningsaanvragen voor het jaar 2020 in behandeling genomen zullen worden.

Overige berichten