fbpx

Cemoya’s Facepainting Plus biedt werkwilligen ontplooiingskansen

De workshops van Cemoya’s Facepainting bieden deelnemers niet alleen de kans zich op een creatieve manier te uiten met kleurpoeder (schminkmateriaal), maar het opent voor de kersverse schminkers ook de mogelijkheid een broodje te verdienen met de aangeleerde creatieve vaardigheden. En dat onder praktische begeleiding van Cemoya’s manager en trainer Debby Reit.

Recent leverde de kunstonderneming van trainer Reit weer twee goed onderlegde schminkers af, die tijdens de workshop veel kennis opdeden van hoe kinderen met kleurschilderingen op het gezicht, het zogeheten facepainting, blij te maken.

Opmars schmink-industrie

Kleurschilderingen op het gezicht van kinderen hebben de laatste jaren in Suriname vooral op kinderfeestjes veel aan belangstelling gewonnen en zijn nu een veel gevraagde entertainment.

Reit heeft met haar onderneming hierop ingespeeld en wil zelfs veel verder gaan.

“Cimoya’s is gericht op het aanbieden van entertainmentactiviteiten aan de Surinaamse gemeenschap en waar mogelijk ook in de regio. De voornaamste activiteiten zijn gericht op body art. Schminken en glittertattoo op kinderfeestjes, bellypainting voor zwangeren, bodypainting voor individuen of ten behoeve van bedrijfsevenementen”, legt ze uit.

Volgens Reit is het doel van haar onderneming om door middel van het ontplooien van zakelijke activiteiten een bepaald aandeel van de entertainment-industrie in Suriname en de regio te beheren.

Daarom worden er zowel voor volwassenen als kinderen trainingen en workshops afgedraaid door Cemoya’s. “Voor kinderen is er een speciale opzet. Heel kindgericht, kindvriendelijk. Met behulp van een schminkliedje wordt aangegeven wat schminken precies inhoudt en wat je nodig hebt bij het schminken. Bij volwassenen worden de basis schminktechnieken met spons en kwast aangeleerd.”

Eerste in kennisoverdracht

Sinds de oprichting van “Cimoya’s Facepainting +” in 2010 heeft de kunstonderneming zo een tien succesvolle workshops afgedraaid. De onderneemster geeft aan dat deelnemers aan de workshops aan het einde zelfstandig kunnen schminken bij activiteiten voor kinderen.

Foto: Cemoya’s Facepainting+ manager Debby Reit geflankeerd door Amy Akobe en Ceniva Cotino, die succesvol de workshop hebben doorlopen. (Foto:/DRP-Archief)
(GFC)