fbpx

Kunstgrasveld Mottonshoop een feit

GFC NIEUWS- Mottonshoop en omgeving is een kunstgrasveld rijker.
Onder grote belangstelling is aan de Gitaarstraat te Mottonshoop het 25ste Multipurpose Kunstgrasveld in gebruik genomen door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en vicepresident Ashwin Adhin.
Naast deze aanleg heeft het natuurgrasveld op hetzelfde sportcomplex ook een facelift gekregen, waarbij twee nieuwe complete doelen en twee ballenvangers geplaatst zijn.
De rehabilitatie en aanleg van de kunstgrasvelden geschiedt door de regering c.q. het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB), waarbij de fondsen uit het Suriname Sportontwikkelingsfonds komen. De ingebruikname heeft op vrijdag 22 mei plaatsgevonden.
Vertegenwoordiger van de KNVB, Kenneth Jaliens, is trots op de oplevering van het nieuw kunstgrasveld. De KNVB complimenteerde het ministerie en de Vicepresident voor alle voortvarendheid. Dit veld zal ervoor zorgen dat de world coaches die getraind en verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de jongeren, nieuw talent ontdekken binnen Mottonshoop en omgeving.
Minister Lalinie Gopal heeft het belang van sporten benadrukt. Actiever deelnemen aan bewegingsactiviteiten, gezonde voeding en een gezonde leefstijl dragen bij aan een goede gezondheid. Daarom heeft het ministerie gemeend sportfaciliteiten dichter bij het volk te brengen.
Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken draagt de zorg voor de ontwikkeling, bevordering en de begeleiding van de sport in de ruimste zin des woord. Verder heeft de sportminister aangegeven dat met de aanleg van kunstgrasvelden er invulling wordt gegeven aan de uitvoering van het Sport- en Jeugdbeleid.
Vicepresident Ashwin Adhin heeft in zijn toespraak aangegeven dat hij vroeger ook als kleine jongen heeft mogen sporten in Mottonshoop. Volgens hem is een droom van de buurtbewoners werkelijkheid geworden, omdat zij altijd de behoefte hadden aan en kunstgrasveld.
“Deze regering heeft daadkracht. Met of zonder crisis komen wij eruit om voor de gemeenschap te werken”, benadrukte de Vicepresident.

BEKIJK OOK
Regering wil overheidsuitgaven verder inperken