fbpx
Kunstgrasveld Mottonshoop een feit

GFC NIEUWS- Mottonshoop en omgeving is een kunstgrasveld rijker.

Onder grote belangstelling is aan de Gitaarstraat te Mottonshoop het 25ste Multipurpose Kunstgrasveld in gebruik genomen door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en vicepresident Ashwin Adhin.

Naast deze aanleg heeft het natuurgrasveld op hetzelfde sportcomplex ook een facelift gekregen, waarbij twee nieuwe complete doelen en twee ballenvangers geplaatst zijn.

De rehabilitatie en aanleg van de kunstgrasvelden geschiedt door de regering c.q. het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB), waarbij de fondsen uit het Suriname Sportontwikkelingsfonds komen. De ingebruikname heeft op vrijdag 22 mei plaatsgevonden.

Vertegenwoordiger van de KNVB, Kenneth Jaliens, is trots op de oplevering van het nieuw kunstgrasveld. De KNVB complimenteerde het ministerie en de Vicepresident voor alle voortvarendheid. Dit veld zal ervoor zorgen dat de world coaches die getraind en verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de jongeren, nieuw talent ontdekken binnen Mottonshoop en omgeving.

Minister Lalinie Gopal heeft het belang van sporten benadrukt. Actiever deelnemen aan bewegingsactiviteiten, gezonde voeding en een gezonde leefstijl dragen bij aan een goede gezondheid. Daarom heeft het ministerie gemeend sportfaciliteiten dichter bij het volk te brengen.

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken draagt de zorg voor de ontwikkeling, bevordering en de begeleiding van de sport in de ruimste zin des woord. Verder heeft de sportminister aangegeven dat met de aanleg van kunstgrasvelden er invulling wordt gegeven aan de uitvoering van het Sport- en Jeugdbeleid.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft in zijn toespraak aangegeven dat hij vroeger ook als kleine jongen heeft mogen sporten in Mottonshoop. Volgens hem is een droom van de buurtbewoners werkelijkheid geworden, omdat zij altijd de behoefte hadden aan en kunstgrasveld.

“Deze regering heeft daadkracht. Met of zonder crisis komen wij eruit om voor de gemeenschap te werken”, benadrukte de Vicepresident.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.