fbpx

Kunstgrasveld Lelydorp een feit

Het district Wanica is een kunstgrasveld rijker.

Onder grote belangstelling is maandag in Lelydorp een nieuw veld in gebruik genomen. De rehabilitatie en aanleg van de mini kunstgrasvelden geschiedt door de regering c.q. het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) waarbij de fondsen uit het Staatsolie sportfonds komen.

Audrey Hankers, districtscommissaris (dc) van Wanica Zuid-Oost, zegt bij de opening dat sport een van de basisbehoeften is voor het welzijn van de mens. Door te werken aan sport ontwikkeling wordt ook de realisatie van de United Nations Sustainable Developement Goals ondersteund. Volgens de dc zijn de burgers van Wanica zeer actief in het sportgebeuren.

Vertegenwoordiger van de KNVB, Johan van Geyn, is trots op de oplevering van het nieuw kunstgrasveld. De KNVB heeft symbolisch de eerste bal overhandigd aan de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal en vicepresident Ashwin Adhin.

Minister Lalinie Gopal heeft het belang van sporten benadrukt. Actiever deelnemen aan bewegingsactiviteiten, gezonde voeding en een gezonde leefstijl dragen bij aan een goede gezondheid. Daarom heeft het ministerie gemeend sportfaciliteiten dichter bij het volk te brengen. De sportminister staat stil bij de analyses en rapporten waarbij de toename van niet overdraagbare ziektes zoals suikerziekte, bloeddruk en obesitas bij jongeren jonger dan 20 jaar voorkomen. Zij roept jongeren en ook de zwangere vrouwen op om gebruik te maken van het veld.

BEKIJK OOK
Geweldsspiraal in Suriname baart grote zorgen, politie lijkt machteloos

KNVB-ambassadeur en voormalige profvoetballer, Aaron Winter, was ook prominent aanwezig. Winter is geen onbekende binnen de voetbalgemeenschap waarbij hij onder andere successen heeft geboekt met AJAX en ook jarenlang heeft kunnen voetballen voor Inter Milan.

De voormalige profvoetballer is in Paramaribo geboren en heeft dus Surinaamse roots. Momenteel is hij assistent-trainer van AJAX.

Winter heeft symbolisch een bal overhandigd aan Adhin, en minister Gopal. Ook heeft hij bij de oplevering van het kunstgrasveld op het SOSIS sportcomplex voetbalpartijen gespeeld met de leden van De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers.

Hiernaast is hij ook uitgekomen voor het ministerie van Sport- en Jeugdzaken tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken.