Kunstenares Lalmohamed schenkt ter inspiratie schilderijen Anton de Kom aan AdeKUS

GFC NIEUWSREDACTIE- Als eerbetoon aan Anton de Kom en al hetgeen waar hij symbool voor staat, heeft de in Nederland woonachtige kunstenares, Rehana Lalmohamed, een drietal schilderijen van Anton De Kom geschonken aan de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen en Faculteit der Humaniora in Suriname.

De kunstenares werd hiertoe bewogen omdat zij Anton de Kom zichtbaar wil maken in de gangen van de universiteit. De Kom is volgens Lalmohamed de personificatie van ontwikkeling en doorzettingsvermogen, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.

“Vele ADEK-studenten krijgen tijdens hun studeertraject te maken met zware uitdagingen. Opgeven en afhaken lijkt soms de enige optie, maar dat mag je niet laten gebeuren.“

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Arts onthult waarom je nooit een scheet moet inhouden (video)

De schilder hoopt dat de studenten geïnspireerd raken door De Kom en dat zij vreedzaam en moedig blijven doorzetten, net zoals hij dat ook heeft gedaan.

De voorzitter van het AdeKUS bestuur, mw. Shanti Venetiaan en de decaan van de faculteit der Humaniora, mw. C. Bobson, stelden de geste zeer op prijs. Ondertussen heeft een portret reeds een ereplaats in het kantoor van de decaan. “Misschien zal het voor de studenten geschiedenis een aanzet zijn om onderzoek te doen naar Anton de Kom.”

Eén van de schilderijen is een afbeelding van het bronzen beeld van Anton De Kom, vervaardigd door Erwin De Vries. In overleg met Cornelis de Kom, zoon van wijlen De Kom, heeft de kunstenares het doek verrijkt met een inspirerende tekst.

Lees en schrijf

Laat u onderdompelen in kennis
Het is uw recht ongeacht uw kleur of stand
Het is de sleutel tot ontwikkeling en vrijheid
Onderdrukking en ongeletterdheid is stilstand.

Rehana Lalmohamed benadrukt: “Houd je doel voor ogen en behaal de hoogste graad die je kunt halen; het is je recht.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten