fbpx
Kunstenaar Harry Pinas houdt anti-protestactie

GFC NIEUWS- Kunstenaar Harry ‘The Brain’ Pinas heeft in zijn eentje een pro-regeringsactie gehouden op het Onafhankelijkheidsplein.

Voordat de actievoerders van de protestactie vandaag op het Plein waren, stond de kunstenaar er al met zijn kunstwerk en bord met als opschrift: ‘Stop protesteren, denk productief’.

Pinas gaf aan er te staan als een grote zoon van het binnenland én Suriname. Hij heeft zich al die tijd stilgehouden, maar acht het nu wel tijd om naar buiten te treden.

Naar zeggen van Pinas heeft de initiatiefnemer van de actie hem ‘getriggerd’ om dit te doen. “Want in plaats dat ze denken aan productie, proberen ze de openbare orde te verstoren. Hij is een voorbeeld voor hen die denken iets tegen de president te kunnen doen. Ze worden allemaal door de staat en met geld van het land betaald. Wanneer ze vinden dat ze het beter kunnen doen, laten ze dan komen met een aantal miljarden om het land over te nemen. Als ze dat niet kunnen, dan moeten ze stil blijven,” ventileert de kunstenaar zijn mening.

Hij roept de gemeenschap en in het bijzonder de mensen van het binnenland op om niet zonder erbij na te denken achter een groepje mensen aan te lopen die niet nadenken over productie. “Men moet niet lopen achter mensen die met geld strooien om anderen achter zich te krijgen,” aldus Pinas, die verder aangeeft dat er in Suriname niemand is, die zoveel heeft gedaan voor het land zoals president Bouterse dat heeft bewezen.

Hij is van mening dat wanneer mensen willen praten, zij tenminste moeten aangeven wat ze zelf aan ontwikkeling voor het land gebracht hebben. “Er moet niet gelet worden op de koers. Ik ben al 59 jaar en vanaf ik als kleine jongen opgroeide, is het moeilijk geweest. Echter, productie heeft mij geholpen en dat is wat wij moeten gaan doen.”

Meer

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.