Kunst en sport moeten samenwerkingsverband Suriname en Thailand verstevigen

De Republiek Suriname en het Koninkrijk van Thailand hebben genoeg samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van Sport. Honorair Consul(HC) van Thailand in ons land, Maurino Pansa, zegt dat hij zich sterk wil maken voor Cultural Diplomacy waarbij kunst en sport beide landen dichterbij elkaar brengen.

Volgens Pansa betrof de reis naar Thailand een oriëntatiebezoek om Suriname sterk te maken in educatie, sport, cultuur, industrial & business development. De intenties zijn uitgesproken om tussen Thailand en Suriname uitwisselingen te doen op sportvlak, namelijk workshops, trainingskampen, ook evenementen en tal van andere activiteiten die een bijdrage kunnen leveren aan Thaiboksen in Suriname en Thailand.

Tijdens dit bezoek zijn er ook gesprekken gevoerd in Thailand met Sitsongpeenong Gym om de Thaiboks-sport naar grotere hoogtes te brengen in Suriname. In Thailand is deze sport is ‘a way of life’. “Jongens en meisjes worden van kleins af aan getraind om professionals te worden in deze tak van sport,” vertelt Pansa enthousiast aan het NII. Uiteindelijk komen deze jonge sporters zo ver dat zij de top bereiken en ook nog hun eigen team verzorgen, inclusief hun familie.

Ondernemers moeten bewust worden van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zodat zij ook de sport, cultuur en kunst kunnen blijven ondersteunen, meent Pansa.

Ook op het gebied van economical diplomacy zal er gekeken worden wat voor beide landen goed uitkomt waarbij de focus ligt op technologie, educatie en productie. Pansa geeft aan dat er nog oriëntatiegesprekken plaatsvinden waarbij Thailand reeds te kennen heeft gegeven interesse te hebben in onder andere de agrarische sector en foodprocessing. Suriname en Thailand hebben al 30 jaar een diplomatieke relatie.(GFC)

Overige berichten