fbpx

Kun je echt immuun worden aan je deodorant?

Het klopt inderdaad dat je lichaam gewoon kan worden aan een deodorant waar je al jaar en dag op vertrouwt. Hoe dat komt is niet helemaal duidelijk, maar het heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met onze hormonen. De gangbare theorie stelt dat onze hormonen altijd fluctueren.

Het is niet ongebruikelijk dat je anders ruikt wanneer je van anticonceptiemiddel verandert, zwanger bent of wanneer je bijvoorbeeld in de menopauze bent en zelfs wanneer er geen noemenswaardige lichamelijke veranderingen aan de orde zijn, verandert je lichaam na verloop van tijd. Het is dus niet zo dat je deodorant plots niet meer werkt, maar wél dat je lichaam veranderd is en dus een andere formule nodig heeft.

BEKIJK OOK  Man (28) dumpt vriendin omdat ze naar Dubai gaat: 'ik was van plan om met haar te trouwen'

De oplossing is – je raadt het al – best simpel: van deodorant veranderen. Sommige mensen raden aan om elke zes maanden van deo te veranderen, maar dat is volgens de meeste dermatologen niet nodig. Van zodra je deo opdoet, maar eigenlijk al heel snel daarna begint te stinken, is het tijd om eens af te wisselen.