fbpx

Surinaamse VrouwenCollectief adviseert dubbele mondkapjes in de strijd tegen COVID

GFC NIEUWSREDACTIE– Het is heel verstandig om dubbele mondkapjes te gebruiken om zo het aantal virusbesmettingen te reduceren.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) adviseert daarom alle personen in Suriname om gebruik te maken van deze betere beschermingsmethode.

Volgens onderzoek van het Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) helpen dubbele maskers de blootstelling aan het coronavirus aanzienlijk verminderen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een opgeblazen bolle buik is lelijk en lastig, maar er zijn natuurlijke oplossingen

De gezondheidsautoriteit raadt aan een chirurgisch masker aan de binnenkant en een stoffen masker aan de buitenkant te gebruiken. Deze methode biedt tot 85,4% bescherming in vergelijking met 56,1% bij het dragen van alleen een chirurgisch masker.

BEKIJK OOK
Basis- en VOJ-scholen starten maandag, VOS-scholen donderdag

Het CDC beweert verder dat het gebruik van N95/ FFP2- maskers de gouden standaard is en tot 95% van de virusdeeltjes kunnen filteren. Bij deze is er dus geen verdubbeling van gezichtsmaskers nodig.

“Ga voor meer bescherming door dubbele mondkapjes te gebruiken wanneer u in risicoplekken zoals winkels en slagerijen gaat. Of schaf originele N95 of FFP2 – maskers aan”, aldus het Surinaamse VrouwenCollectief.