fbpx
Kromosoeto: geen sprake van malversaties bij SPSB

Volgens recente berichten zouden er vermoedelijk financiële malversaties zijn bij de Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB).

Ginmardo Kromosoeto, directeur van de SPSB, spreekt de vermeende malversaties tegen en geeft in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut zijn zijde van het verhaal.

Volgens Kromosoeto berusten de malversaties en aantijgingen niet op waarheid. Reeds geruime tijd geleden kwam de directie van de bankinstelling tot de constatering dat er een interne informatielek is.

Meteen na deze constatering werd met de operatie “Ik ga je pakken (IGJP)” gestart. Die operatie moest erin resulteren dat aan het licht moest komen wie de lek was.

Na een gedegen voorbereiding en uitvoering van de operatie is aan het licht gekomen door wie geheime informatie wordt doorgespeeld aan derden. Volgens de berichtgeving wilde de bankdirecteur zichzelf bevoorrechten.

Tegen degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan het verspreiden van de confidentiële klantinformatie, zullen onherroepelijk stappen ondernomen worden. Het kan bij de directeur niet in dat medewerkers zich niet houden aan de geheimhoudingsplicht binnen de bankinstelling.

Bij de SPSB is de afspraak dat informatie die door cliënten toevertrouwd wordt aan de bank, strikt confidentieel behandeld wordt.

Naar zeggen van de bankdirecteur kan deze aantijging binnen de politieke sfeer gezocht worden en onder de noemer van een aanval op de regering geplaatst worden. Desalniettemin verzekert hij de cliënten van de bank dat er alles aan gedaan wordt dat persoonlijke klantinformatie geheim blijft.

Cliënten worden gerustgesteld dat zij het vertrouwen in de bank niet hoeven te verliezen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.