Krommer kan het niet in Suriname: houdt de mensen zoveel mogelijk buiten!

GFC Nieuwsredactie- Krommer kan het niet in Suriname met de maatregelen die worden getroffen.

Sommige verkoopmarkten worden gesloten, terwijl bijna alle stands in de buitenlucht zijn geplaatst. Anderzijds mogen supermarkten die potdicht zijn, geen ramen open hebben en voorzien zijn van airconditioners, wel open.

Terwijl een ieder nu weet dat de kans op besmettingen met het coronavirus bijna 18 tot 20 keer groter is -vooral met de veel besmettelijkere Braziliaanse P1- variant- in druk bezochte binnenruimtes zoals geairconditioneerde supermarkten en slagerijen die niet goed geventileerd zijn.

De kans om in de buitenlucht besmet te raken is dus zoveel maal kleiner, slechts 0.1 procent, (STUDIE) maar in Suriname gaan wij juist maatregelen treffen om mensen te stimuleren drukbezochte gesloten supermarkten en slagerijen in te gaan.

Dat laat het Kritische Surinaamse Vrouwencollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK: Waarom je 19 keer minder kans loopt om buiten besmet te raken met het coronavirus

Het KSVC vindt het onbegrijpelijk dat er niet voor wordt gekozen om klanten zoveel mogelijk in de open lucht te houden om daar hun boodschappen te doen.

“In plaats van de verkoop buiten, desnoods langs de wegen en op markten waarbij er voldoende luchtventilatie is te stimuleren, doet men het tegenovergestelde en duwt men klanten mede door de lockdowns tegelijkertijd de gesloten zaken in”, onderstreept het KSVC.

Overige berichten