fbpx

Kritiek op posities Melissa Santokhi-Seenacherry zeer onterecht

INGEZONDEN- De kritiek die de laatste tijden wordt geuit op onze First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry is zeer onterecht!

Het lijkt alsof een ieder elkaar wil napraten, zonder echter goed na te denken over de kwestie die speelt. Het is de normaalste zaak van de wereld als een president kiest voor een persoon met verschillende hoogwaardige kwaliteiten, ook al is het zijn vrouw, dochter, neef, nicht of een ander familielid.

Het is klinkklare onzin om steeds het argument te gebruiken dat er ook anderen zijn die goed gekwalificeerd zijn.

Er spelen ook andere factoren, behalve diploma’s en ervaring, een rol bij de keuze die gemaakt wordt bij het plaatsen van een persoon op een belangrijke of vitale positie.

Hoe is het gesteld met het onderlinge vertrouwen tussen de president en diegene die de positie bekleedt? Kan hij blind vertrouwen op die persoon? Loyaliteit is een dus niet te onderschatten factor. Hoe staat het met andere elementen zoals motivatie/inzet, intermenselijke vaardigheden, IQ, inventiviteit, een brede horizon hebben, mensenkennis, algemene kennis van zaken, het totaal plaatje: de performancekwaliteiten van een persoon?

De totaal verkeerde indruk die nu gewekt wordt door veel critici is dat de werkzaamheden die onze First Lady uitvoert, net zo goed door anderen gedaan zou kunnen worden. Onder meer omdat diegenen die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen, ook gediplomeerd zijn of werkervaring hebben. Echter zegt dat nog heel weinig of helemaal niets en is dat dus een onzinargument!

Ik ken talrijke personen in Suriname die gediplomeerd zijn en pretenderen dat ze een goede performance kunnen neerzetten. Maar in de praktijk blijkt dat vaak heel erg tegen te vallen. Integendeel bakken ze er vaak helemaal niets van. Een diploma bezitten of ervaring hebben garandeert dus helemaal niets!

BEKIJK OOK  President Santokhi condoleert VAE met overlijden president Sheikh Khalifa

Het is bovendien algemeen bekend dat er in Suriname maar een handjevol mensen beschikbaar zijn met top performancekwaliteiten. Dat is helaas de harde realiteit! De overgrote meerderheid presteert zeer ondermaats en vaker juist zeer slecht! Anderen werken zelf tegen!

President Santokhi weet wat voor vlees hij met zijn vrouw in de kuip heeft. Hij kent de bijzondere kwaliteiten van Melissa Santokhi en weet als geen ander hoe hij haar zo effectief mogelijk kan inzetten ten gunste van Suriname. Daarenboven lijkt het erop dat ons staatshoofd niet onnodig tijd wil verliezen met het heropbouwen van onze natie. Zijn tempo is hoog.

Goede en vooral loyale krachten zijn dus erg schaars in Suriname. Laten de critici dus een toontje lager zingen! Geef onze First Lady, van wie bij velen bekend is dat ze over veel  bijzondere kwaliteiten beschikt, alle gelegenheid om haar werkzaamheden in alle rust uit te voeren.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Onze First Lady doet heel goed werk, maar het is nooit goed genoeg