fbpx
Kritiek op functioneren STTB – voorzitter Hooghart

Er is geen enkele reden om niet mee te kunnen doen aan de Caribische spelen zeggen de ouders van Tafeltennisvereniging Smashpoint aangesloten bij de Surinaamse Tafeltennisbond (STTB).

Alle kosten voor deelname zoals de reis -, inschrijf – en verblijfskosten zouden door de ouders betaald worden voor de jonge topspelers die klaar staan zich te meten met spelers uit de regio. Dit hebben de ouders schriftelijk aan voorzitter Hooghart kenbaar gemaakt. Toch vond hij het niet nodig de jonge spelers, die zich al maanden intensief voorbereiden, in te schrijven.

Voor de Caribische spelen die in 2013 en 2014 in respectievelijk Trinidad en Cuba plaatsvonden, had de STTB bij het Surinaams Olympisch Comité slechts geld geleend voor de verblijfskosten van de spelers en coach.

De reiskosten hebben de ouders en de coach toen zelf betaald. Dat het bestuur van de STTB zich niet goed van zijn taak kwijt blijkt o.a. uit het feit dat zij wel bereid waren helft van de ticketkosten van de ouders van de U-13 spelers die werden afgevaardigd naar de Caribische spelen in Puerto Rico, te betalen. Veel ouders en de trainer waren het hier absoluut niet mee eens.

Zo heeft bondscoach Gieta Girjasing dhr. Hooghart meerdere malen schriftelijk voorgehouden dat dit in strijd is met de regels. Hooghart reageerde echter niet. De bondscoach heeft dit principieel gesteld en vervolgens besloten haar functie als bondscoach neer te leggen en niet af te reizen met de delegatie.

In de sportwereld is het geen gebruik dat sportbonden tickets betalen voor ouders. Maar voorzitter Hooghart, die meerdere malen heeft gesteld dat er geen budget is voor de jonge tafeltennisspelers, heeft kennelijk wel een budget voor ouders beschikbaar.

Uiteindelijk is de heer Hooghart ertoe over gegaan de brief van voormalig bondscoach Girjasing ter harte te nemen en heeft de ouders meegedeeld dat de Bond hun tickets niet zal betalen. En wel omdat Girjasing hier geen voorstander van is. Dat hij een foute beslissing corrigeert en daarvoor zijn excuses aanbiedt is in deze brief niet aan de orde.

Het is de hoogste tijd dat de voorzitter en het bestuur van de STTB zich op correcte wijze van hun taken en verantwoordelijkheid kwijten. Dat zij regelmatig in dialoog gaan met de 8 aangesloten lid organisaties. Dat in het kader van de duurzaamheid, de trainers die hebben deelgenomen aan de level 1 en 2 cursus worden ingezet alvorens buitenlandse trainers aan te trekken. Dat besluiten op democratische wijze tot stand komen, er sprake is van transparantie en dat er beleidsmatig wordt gewerkt.

Alleen dan kan de tafeltennissport in ons land naar een hoger niveau getild worden en kunnen jonge talentvolle spelers zich op regionaal en internationaal niveau profileren, stelt de PR van de Tafeltennis Vereniging Smashpoint in een persbericht.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.