fbpx

Kritiek benoeming nieuwe ministers onterecht

Amzad Abdoel, lid van De Nationale Assemblee (DNA), vindt de kritiek vanuit bepaalde hoeken uit de samenleving over het benoemen van nieuwe ministers door president Desiré Bouterse onterecht.

“De bevoegdheid voor het benoemen en ontslaan van ministers ligt bij het staatshoofd. Het aansterken van het regeerteam is een grondwettelijk recht van de president en niemand komt daaraan”, aldus de parlementariër op 13 mei in DNA, tijdens de behandeling van de staatsbegroting.

De volksvertegenwoordiger wijst erop dat er vanuit bepaalde hoeken misleidend te werk wordt gegaan met informatie. De aandacht wordt volgens het DNA-lid alleen gevestigd op het aantal ministers dat wordt vervangen. Met krachtige toon wijst hij erop dat bepaalde groeperingen bewust de prestaties van de regeringen onder leiding van president Bouterse de afgelopen 9 jaar negeren.

BEKIJK OOK
Ambassadeur Guyana ontboden door BIBIS-minister

Het kan er bij het lid niet in dat deze groeperingen bewust bezig zijn het accent te verleggen. “Waarom praat men niet over: het aantal leslokalen dat gebouwd is, het aantal burgers dat is voorzien van schoon en gezond drinkwater en elektra, de verschillende verbeteringen binnen de gezondheidszorg en alle andere realisaties van deze regering?”, vraagt hij retorisch in DNA.

Het DNA-lid Jennifer Vreedzaam is ook voorstander van het versterken van het regeerteam. Zij zegt blij te zijn dat de regering hervormingen doorvoert om te komen tot een excellente overheid. “Wij weten dat sommigen niet willen dat er verbeteringen en hervormingen moeten komen.”