fbpx
Kritiek benoeming nieuwe ministers onterecht

Amzad Abdoel, lid van De Nationale Assemblee (DNA), vindt de kritiek vanuit bepaalde hoeken uit de samenleving over het benoemen van nieuwe ministers door president Desiré Bouterse onterecht.

“De bevoegdheid voor het benoemen en ontslaan van ministers ligt bij het staatshoofd. Het aansterken van het regeerteam is een grondwettelijk recht van de president en niemand komt daaraan”, aldus de parlementariër op 13 mei in DNA, tijdens de behandeling van de staatsbegroting.

De volksvertegenwoordiger wijst erop dat er vanuit bepaalde hoeken misleidend te werk wordt gegaan met informatie. De aandacht wordt volgens het DNA-lid alleen gevestigd op het aantal ministers dat wordt vervangen. Met krachtige toon wijst hij erop dat bepaalde groeperingen bewust de prestaties van de regeringen onder leiding van president Bouterse de afgelopen 9 jaar negeren.

Het kan er bij het lid niet in dat deze groeperingen bewust bezig zijn het accent te verleggen. “Waarom praat men niet over: het aantal leslokalen dat gebouwd is, het aantal burgers dat is voorzien van schoon en gezond drinkwater en elektra, de verschillende verbeteringen binnen de gezondheidszorg en alle andere realisaties van deze regering?”, vraagt hij retorisch in DNA.

Het DNA-lid Jennifer Vreedzaam is ook voorstander van het versterken van het regeerteam. Zij zegt blij te zijn dat de regering hervormingen doorvoert om te komen tot een excellente overheid. “Wij weten dat sommigen niet willen dat er verbeteringen en hervormingen moeten komen.”

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…