fbpx

Krin Tifi-project in Paramaribo, Lelydorp en Nickerie

De Stichting Leven en Gezondheid organiseert in samenwerking met dr. Hendrison een Krin Tifi sociaal project ten behoeve van de Surinaamse gemeenschap.

Tegen een sociaal bedrag van SRD 50,- kunnen de geregistreerden de volgende behandelingen krijgen: uittrekken, schoonmaken van het gebit en vullen. De registratie in Paramaribo, Lelydorp en Nickerie heeft reeds plaatsgevonden.

Goede verzorging van je tanden en tandvlees houdt niet alleen je mond gezond. Een groeiend aantal artsen en onderzoekers zien opmerkelijke verbanden tussen ontstoken tandvlees en de rest van het lichaam.

Ontstoken tandvlees

Zo wordt slechte mondhygiëne in verband gebracht met hart- en vaatziekten zoals aderverkalking, beroertes en infarcten. Er wordt ook een relatie vermoed met kanker aan maag, darmen en alvleesklier (pancreas). Vooral mannen met slechte gebitten hebben een grotere kans op kanker aan de pancreas.

BEKIJK OOK
44-jarige Dhiradj Bhiekhemsing gezocht voor oplichting en verduistering

Verder zijn er aanwijzingen dat ontstoken tandvlees de kans op te vroeg geboren kinderen verhoogt. Er is mogelijk ook een verband met artritis, longontsteking, botontkalking (osteoporose) en met moeilijk te verklaren extreme vermoeidheid, zoals bij het Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS).