Krant moet artikel over politie-inspecteur Sergio Gentle rectificeren

GFC NIEUWS- Op de voorpagina van een lokale krant, van 8 april 2020,  verscheen er een artikel onder de kop: “GENTLE VERTRAPT GEGEVEN BEVELEN OM”. Daarbij is een foto van de inspecteur van politie eerste klasse Sergio Gentle afgebeeld.

In dit artikel werd door de journaliste beweerd dat inspecteur Gentle eigendunkelijk een bezoek heeft gebracht aan een in verzekering gestelde politieambtenaar, die geen enkel bezoek mag ontvangen omdat hij een beperking opgelegd heeft gekregen door het Openbaar Ministerie.

Het Korps Politie Suriname (KPS) geeft in een eigen bericht aan dat uit een intern onderzoek gebleken is dat inspecteur Gentle nimmer een bezoek heeft gebracht aan de agent die momenteel in verzekering gesteld is. Dit betekent dat wat in het artikel geschreven staat, met betrekking tot het bezoeken van die agent door inspecteur Gentle, niet juist is, zegt het KPS.

Het hoofd van de afdeling Public Relations van het KPS heeft telefonisch contact gemaakt met de journaliste en na een goed gesprek heeft zij beloofd dat zij de rectificatie zal plegen in een artikel dat in de krant zal verschijnen.

Overige berichten