fbpx

Kransleggingen als teken van verzoening

Het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld wil een traditie opbouwen om het leed van alle Surinamers, als gevolg van politiek geweld, met elkaar te verbinden en te delen. In verband hiermee zijn er zaterdag zowel bij het monument van gesneuvelde Militaire van het Binnenlands conflict 1986-1992 alsook bij het monument van Omgekomen Burgers en Militairen kransleggingen gedaan.

“Alleen degenen die hebben gestreden en dit hebben overleefd weten hoe dit aanvoelt. Zij worden op zulke momenten ook herinnerd aan de kameraden die zij hebben zien strijden. Voor de nabestaanden zal deze periode ook een ontzettend zware tijd zijn geweest”, sprak Johnny Antonius, vertegenwoordiger van de minister van Defensie, zijn gehoor toe.

BEKIJK OOK  Wereld Hypertensie Dag: blijf je bloeddruk regelmatig bijhouden

Na de gebruikelijke ceremonie en de ‘last post’ bij de Memre Boekoe kazerne, verplaatste de aanwezigen zich naar het monument van Omgekomen Burgers en Militairen gevolgd door een gedenkwandeling op het pad van verzoening naar het Fort Zeelandia.

“Wij moeten met elkaar in dit land samen kunnen lopen op een pad. Wij moeten met elkaar dingen samendoen anders komt dit land niet vooruit. Het pad dat wij hebben gestart, hier zien wij hem fysiek, maar u moet verder denken dan het lopen hier alleen”, geeft Humphry Jeroe, voorzitter van het Comité aan.(GFC)