fbpx

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen.

De 23-jarige Natalia Kunicki raakte deels verlamd nadat ze zelf haar nek kraakte.

De Britse ambulanceverpleegkundige lag na een avondje stappen samen met haar vriend op bed films te kijken, toen ze besloot haar nek te kraken.

Natalia hoorde een luide ‘krak’, maar voelde hier in eerste instantie niks van. Haar vriend keek haar echter met grote ogen aan en vroeg verbaasd of dat geluid uit haar nek kwam.

Natalia lachte het weg. Ze weet dat dat soort handelingen erger kunnen klinken dan ze zijn, omdat ze haar gewrichten wel vaker kraakt.

Toen ze een kwartier later uit bed stapte om naar de badkamer te gaan, viel Natalia plotseling op de grond en kon ze haar linkerbeen niet meer bewegen.

“Mijn vriend tilde me meteen op. Hij dacht dat ik dronken was, maar ik wist dat er iets niet klopte. Ik dacht dat ik gedrogeerd was, omdat ik eerder die avond was uitgegaan. En door mijn ervaring als ambulanceverpleegkundige weet ik dat een verkrachtingsdrug voor verlamming kan zorgen. Ik vermoedde dat iemand eerder die avond misschien iets in mijn drankje had gestopt.”

BEKIJK OOK
Defensie wil integriteit binnen leger waarborgen

Natalia had echter geen zin om een ambulance te bellen. Ze had die avond aardig wat gedronken en wilde niet dat haar collega’s haar moesten helpen terwijl ze aangeschoten was. Ze besloot te gaan slapen in de hoop dat de ‘drug’ de volgende dag wel uitgewerkt zou zijn.

Het lukte Natalia echter niet om in slaap te vallen en samen met haar vriend besloot ze uiteindelijk toch een ambulance te bellen.

In het ziekenhuis kreeg Natalia schokkend nieuws te horen. Een wervelslagader was bij het kraken van haar nek gescheurd en daardoor had ze een beroerte gekregen. Haar linker lichaamshelft was bijna volledig verlamd.

Op dit moment is Natalia nog aan het revalideren. Het is haar inmiddels gelukt om zo’n vijf minuten te lopen, maar de dokters weten niet hoe snel het herstelproces na de beroerte zal verlopen.

Natalia vindt het belangrijk om met haar verhaal naar buiten te treden, zodat ze andere jongeren bewust kan maken van het risico op een beroerte.