‘Kraka baka’ Corneliskondre volbracht

De inspanningen om de bewoners van Corneliskondre een riem onder het hart te steken zijn volbracht.

Dit traject is zaterdag op gepaste wijze afgesloten in het dorp Corneliskondre. Het gebeurde in aanwezigheid van nabestaanden en overlevenden van het tragisch bootongeval dat zich op 28 december 2018 voltrok op de Coppenamerivier.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid sprak de aanwezigen namens president Desiré Bouterse toe. De president heeft in hoogst eigen persoon erop toegezien dat de groep ruim een maand lang de nodige begeleiding en opvang heeft gekregen, vanuit verschillende overheidsinstanties in Paramaribo. Onder andere werd de groep opgevangen in de Memre Boekoe Kazerne en kregen de mensen de nodige geestelijke zorg.

Kapitein Jules April van Corneliskondre zegt dat de inspanningen vanuit de overheid een wezenlijke bijdrage hebben geleverd in het verzachten van het leed en het overbruggen van deze moeilijke periode.

Districtscommissaris Ludwig Mettendaf benadrukte in zijn toespraak de noodzaak om ten aller tijde een zwemvest aan te doen. “Wij moeten voorkomen, dat zo iets zich herhaalt. Het had eigenlijk niet mogen gebeuren.”

Overige berichten