fbpx
KPS treurt om vertrek politiecommissaris Hussainali-Mathoera en politie-inspecteur Becker

Vandaag, dinsdag 31 maart 2015, is een droevige dag voor het Korps Politie Suriname(KPS). Het Korps heeft ‘afscheid’ genomen van politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera.

Het Korps heeft ook afscheid moeten nemen van hoofdinspecteur van politie, Dennis Becker. Hij gaat na ruim 40 jaar met pensioen.

De politiecommissaris verlaat het KPS, omdat zij een politieke uitdaging aangaat. Hussainali is door de VHP gekandideerd op de DNA- kandidatenlijst van Wanica.

Bondsvoorzitter Robby Ramjiawan gaf tijdens het officieel gedeelte op het hoofdbureau van de politie aan de Duisburglaan aan dat het KPS twee potentiele krachten verliest. Het gaat ook om twee leden die de bond met raad en daad bijstonden.

De bondsvoorzitter gaf verder aan dat als de commissaris wordt gekozen het KPS mag steunen op iemand die de zaken van politie zal verdedigen en aanvechten. “We zien dat de politie over genoeg potentiele mensen beschikt om als volksvertegenwoordiger te dienen. Het begon met Santhoki en de trend wordt voortgezet”.

Korpschef Humprey Tjin Liep Shie gaf tijdens zijn toespraak aan dat hij en de politiecommissaris op dezelfde dag in dienst zijn getreden. Vandaag is daarom geen dag van vreugde voor hem.

Tjin Liep Shie onderstreepte dat twee gekwalificeerde krachten de politie verlaten. Het KPS is ze dankbaar en prijst hun inzet en alle offers die zij hebben moeten brengen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.