fbpx

KPS reageert op bericht over ontevreden agenten die semiduikboot bewaken

Naar aanleiding van een artikel in een dagblad in Suriname dat politiefunctionarissen ontevreden zijn over de bewaking van een in beslag genomen semiduikboot te Saramacca, zegt de PR van het KPS dat de bewakingspost twee weken terug al moest zijn opgeheven. De ressortcommandant van Calcutta had dat al aan de waarnemend Korpschef gerapporteerd, echter verzuimde hij om door te geven dat er geen adequate sanitaire voorziening ter plaatse aanwezig waren.

Er is volgens het KPS reeds een aannemer gecontracteerd om de in beslag genomen goederen, waaronder de semiduikboot en een container met chemicaliën van de plek te krijgen met behulp van een ponton.

BEKIJK OOK
Santokhi installeert Mofina beweging

Vanuit de zijde van de aannemer is een vertraging opgetreden in de werkzaamheden. De aannemer heeft beloofd dat hij dit weekeinde weer zal aanvangen met het werk wat ertoe zal moeten leiden dat de in beslag genomen zaken naar een andere locatie overgebracht worden. Hierdoor zal politiebewaking van de locatie te Saramacca niet meer noodzakelijk zijn.(GFC)