KPS ontvangt bewustwordingsmateriaal mensenhandel- en smokkel

De directeur Operationele Diensten op het ministerie van Justitie en Politie, Lucretia Redan heeft een groot aantal posters en pamfletten aan de waarnemend korpschef commissaris Roberto Prade overhandigd op het hoofdbureau van politie.

De posters en pamfletten maken onderdeel uit van een bewustzijnscampagne over mensenhandel en mensensmokkel. Deze criminaliteitsvormen gaan gepaard met veel menselijk leed en zijn veelal grensoverschrijdend.

De bedoeling is dat op alle politiebureaus of afdelingen die posters aangebracht zullen worden en dat de pamfletten op alle bureaus verstrekt zullen worden aan de burgerij om de bewustwording over mensenhandel en mensensmokkel bij hun te vergroten.

De slogan op de poster “Human trafficking” is: “Kijk om je heen doe er wat aan”.

Op de poster staat ook de tip of hulp telefoonnummer 155 van het ministerie van Justitie en Politie, waarop een ieder mag bellen voor zaken die strikt te maken moeten hebben met mensenhandel of mensensmokkel.

Op het pamflet komt de slogan in verschillende talen voor zoals in het: Engels, Frans, Spaans en Chinees. Het telefoonnummer 155 is ook op het pamflet te lezen.

Overige berichten