fbpx

KPS: Onjuiste opmerkingen van Dijk-Silos over een drugsonderzoek

GFC NIEUWS- Onlangs heeft ex-minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie tijdens een discussieavond van de KennisKring beweerd dat het politiekorps compleet corrupt is.

Als grondslag voor die bewering verwees zij naar een drugszaak waarbij Nidender Oemrawsingh om het leven is gebracht.

Van Dijk- Silos zei die avond vol overtuiging dat Oemrawsingh, die volgens haar de eigenaar van de onderschepte cocaïne was, door de politie als getuige verhoord en heengezonden was om daarna van kant te worden gebracht.

“De bewering van mevrouw van Dijk-Silos dat Oemrawsingh door de politie als getuige verhoord en heengezonden was, is totaal in strijd met de waarheid”, zegt de PR van het KPS vandaag.

“De onderzoekunit, die met het onderzoek van die drugszaak belast was, heeft Nidender Oemrawsingh nimmer verhoord.”

“Oemrawsingh is onder andere op zijn woonadres opgespoord, maar werd niet aangetroffen. De politie had sterk het vermoeden dat Oemrawsingh was ondergedoken. Familieleden van Oemrawsingh zijn wel bij proces-verbaal verhoord door de politie.”

BEKIJK OOK
EZ-minister: importeur van Nutrilon creëert schaarste

“Merkwaardig is dat terwijl de onderzoekunit nog in Paramaribo was door sommige mediabedrijven beweerd werd dat Oemrawsingh door de politie verhoord was.”

Tot slot wil de korpsleiding aan eenieder duidelijk maken, dat altijd opgetreden zal worden tegen politieambtenaren die handelingen plegen of nalaten in strijd met het beroep.

“Het plegen van corruptieve handelingen is een daar van. Dat optreden kan disciplinair of strafrechtelijk zijn. De zwaarste disciplinaire straf die een politieambtenaar kan krijgen is oneervol ontslag.”

“De korpsleiding draagt tot nu toe de overtuiging dat het merendeel van de politieambtenaren haar werk naar eer en geweten doet ten gunste van iedereen in de Republiek Suriname”, aldus de PR van het KPS.