fbpx
KPS: Mond – en neusbedekking met politielogo maakt drager nog geen politieambtenaar

GFC NIEUWS- De politie constateert dat burgers mond- en neusbedekking dragen waarop het logo van de Surinaamse politie en het opschrift Korps Politie Suriname staan.

“Laat het duidelijk zijn dat mensen niet ervan uit moeten gaan dat zij met een politieambtenaar, in burger gekleed, te maken hebben, omdat die persoon een mond- en neusbedekking op heeft met de naam en logo van het politiekorps van ons land,” laat de PR van het KPS weten.

Benadrukt wordt dat een politieambtenaar in burger gekleed bij wet verplicht is om zich op een behoorlijke wijze te legitimeren indien hij optreedt tegen een burger.

“Als een in burgerkleding gestoken persoon zich niet kan legitimeren als te zijn politieambtenaar, moet men niet meewerken aan hetgeen gevraagd wordt of bevolen wordt.”

De politie zal maatregelen treffen tegen burgers die de mond- en neusbedekkingen in kwestie verkopen of opzetten. Dit ter voorkoming dat er misbruik wordt gemaakt van de naam en logo van de Surinaamse politieorganisatie.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.