fbpx
KPS-leiding betreurt open brief anonieme politiefunctionarissen

“Het is betreurenswaardig dat in een open brief door anoniem gebleven zogenaamde ”leden van het KPS” gesteld wordt dat rassensentimenten gehanteerd worden. Als nationale politieorganisatie is er bij ons geen plaats voor racisme”.

Dit zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie vandaag in een perscommuniqué.

Alle insinuaties van racisme en favoritisme worden daarom resoluut verworpen. De leiding van het Korps Politie Suriname laat zich niet afleiden door deze ongefundeerde beschuldiging en blijft werken aan kwaliteitsverbetering om beter te voldoen aan de behoefte van leefbaarheid en veiligheid in de samenleving.

Met ingang van 1 januari 2015 is volgens Tjin Liep Shie formeel een nieuwe organisatiestructuur voor het KPS ingevoerd door een beschikking van de minister van Justitie en Politie. Voorafgaand aan deze beschikking was de nieuwe structuur goedgekeurd door de Raad van Ministers(RVM).

De nieuwe structuur sluit beter aan bij de verschillende werkprocessen en vormt de basis voor verdere verbetering van de politiezorg.

Voorafgaand aan de formele vaststelling van de nieuwe organisatiestructuur is deze herhaaldelijk en breedvoerig doorgecommuniceerd naar verschillende lagen van de politieorganisatie en externe stakeholders. Deze nieuwe organisatiestructuur is ruim een jaar in een pilotfase toegepast.

In deze fase zijn de praktische onvolkomenheden geïdentificeerd en verbeterd. Het KPS heeft thans twee directoraten, namelijk het Directoraat Operaties en het Directoraat Beleidsvoorbereiding en Beheer.

De nieuwe structuur maakt deel uit van de algehele reorganisatie en herinrichting van het Korps Politie Suriname.

Om politiefunctionarissen voor te bereiden op de hervormingen heeft de Korpsleiding vanaf het jaar 2011 gewag gemaakt van de verschillende aspecten, onder meer het feit dat bevorderingen niet meer automatisch zullen plaatsvinden, maar gekoppeld zullen worden aan een aantal eisen. Deze eisen zijn vastgesteld in de aangescherpte beoordelingsprocedure. De procedure voorziet ook in beroepsmogelijkheden.

De politieleiding begrijpt de gevoelens van functionarissen die een ongunstige beoordeling hebben gekregen, nochtans staat de politieorganisatie voor grote uitdagingen die ons noodzaken tot kwaliteitsverbetering op verschillende niveaus.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…