fbpx
KPS: Koppige klant neergeschoten door beveiligingsman

GFC NIEUWS- De politie van De Nieuwe Grond kreeg op maandagavond melding van een schietincident in een winkelpand langs de Indira Ghandiweg.

De politie ging ter plaatse voor onderzoek en trof de 29-jarige Otmar D. aan met een schotverwonding in zijn linker bovenbeen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat klanten vanaf zeven uur ’s avonds niet meer worden toegelaten in de winkelzaak om spullen te kopen. Dit omdat de winkelexploitant voor acht uur in de avond de zaak wil sluiten in verband met de lockdown-maatregel.

Otmar kwam omstreeks zeven uur in de avond bij de zaak aan en kon dus niet meer naar binnen om een zwemband te kopen. Hij wachtte tot een klant de gelegenheid kreeg om de zaak te verlaten om naar binnen te glippen.

De 43-jarige beveiligingsman, Navinkoemar K., hield Otmar voor dat hij de winkelzaak moest verlaten omdat hij laat was maar ook omdat hij, zoals verplicht is, geen neus- en mondbedekking ophad. Otmar weigerde de winkelzaak te verlaten en kreeg een woordenwisseling met de beveiligingsman.

Een personeelslid en klanten probeerden Otmar te bewegen de winkelzaak te verlaten, echter zonder succes. Op een gegeven moment trok de beveiligingsman zijn dienstvuistvuurwapen tevoorschijn. Otmar daagde de beveiliger uit om te schieten en bracht de man ook nog een slag toe. De beveiliger reageerde door Otmar in zijn linker bovenbeen te schieten.

Otmar is per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na behandeling werd Otmar door de politie aangehouden voor mishandeling van de beveiliger. Hij is niet in verzekering gesteld door de politie.

De beveiliger Navinkoemar K. is wel in verzekering gesteld door de politie en wel ter zake overtreding van de Vuurwapenwet.

Navinkoemar is geen buitengewoon agent van politie en is daardoor niet bevoegd een bedrijfswapen te dragen.

Hangende het onderzoek is het vuistvuurwapen in beslag genomen.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…