fbpx

KPS: Koppige klant neergeschoten door beveiligingsman

GFC NIEUWS- De politie van De Nieuwe Grond kreeg op maandagavond melding van een schietincident in een winkelpand langs de Indira Ghandiweg.
De politie ging ter plaatse voor onderzoek en trof de 29-jarige Otmar D. aan met een schotverwonding in zijn linker bovenbeen.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat klanten vanaf zeven uur ’s avonds niet meer worden toegelaten in de winkelzaak om spullen te kopen. Dit omdat de winkelexploitant voor acht uur in de avond de zaak wil sluiten in verband met de lockdown-maatregel.
Otmar kwam omstreeks zeven uur in de avond bij de zaak aan en kon dus niet meer naar binnen om een zwemband te kopen. Hij wachtte tot een klant de gelegenheid kreeg om de zaak te verlaten om naar binnen te glippen.
De 43-jarige beveiligingsman, Navinkoemar K., hield Otmar voor dat hij de winkelzaak moest verlaten omdat hij laat was maar ook omdat hij, zoals verplicht is, geen neus- en mondbedekking ophad. Otmar weigerde de winkelzaak te verlaten en kreeg een woordenwisseling met de beveiligingsman.
Een personeelslid en klanten probeerden Otmar te bewegen de winkelzaak te verlaten, echter zonder succes. Op een gegeven moment trok de beveiligingsman zijn dienstvuistvuurwapen tevoorschijn. Otmar daagde de beveiliger uit om te schieten en bracht de man ook nog een slag toe. De beveiliger reageerde door Otmar in zijn linker bovenbeen te schieten.
Otmar is per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na behandeling werd Otmar door de politie aangehouden voor mishandeling van de beveiliger. Hij is niet in verzekering gesteld door de politie.
De beveiliger Navinkoemar K. is wel in verzekering gesteld door de politie en wel ter zake overtreding van de Vuurwapenwet.
Navinkoemar is geen buitengewoon agent van politie en is daardoor niet bevoegd een bedrijfswapen te dragen.
Hangende het onderzoek is het vuistvuurwapen in beslag genomen.

BEKIJK OOK
CBB-directeur Pokie doet aangifte van smaad en laster: Ik tolereer het niet dat CBB onrechtmatig in een kwaad daglicht wordt geplaatst