fbpx
KPS: Koppige klant neergeschoten door beveiligingsman

GFC NIEUWS- De politie van De Nieuwe Grond kreeg op maandagavond melding van een schietincident in een winkelpand langs de Indira Ghandiweg.

De politie ging ter plaatse voor onderzoek en trof de 29-jarige Otmar D. aan met een schotverwonding in zijn linker bovenbeen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat klanten vanaf zeven uur ’s avonds niet meer worden toegelaten in de winkelzaak om spullen te kopen. Dit omdat de winkelexploitant voor acht uur in de avond de zaak wil sluiten in verband met de lockdown-maatregel.

Otmar kwam omstreeks zeven uur in de avond bij de zaak aan en kon dus niet meer naar binnen om een zwemband te kopen. Hij wachtte tot een klant de gelegenheid kreeg om de zaak te verlaten om naar binnen te glippen.

De 43-jarige beveiligingsman, Navinkoemar K., hield Otmar voor dat hij de winkelzaak moest verlaten omdat hij laat was maar ook omdat hij, zoals verplicht is, geen neus- en mondbedekking ophad. Otmar weigerde de winkelzaak te verlaten en kreeg een woordenwisseling met de beveiligingsman.

Een personeelslid en klanten probeerden Otmar te bewegen de winkelzaak te verlaten, echter zonder succes. Op een gegeven moment trok de beveiligingsman zijn dienstvuistvuurwapen tevoorschijn. Otmar daagde de beveiliger uit om te schieten en bracht de man ook nog een slag toe. De beveiliger reageerde door Otmar in zijn linker bovenbeen te schieten.

Otmar is per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na behandeling werd Otmar door de politie aangehouden voor mishandeling van de beveiliger. Hij is niet in verzekering gesteld door de politie.

De beveiliger Navinkoemar K. is wel in verzekering gesteld door de politie en wel ter zake overtreding van de Vuurwapenwet.

Navinkoemar is geen buitengewoon agent van politie en is daardoor niet bevoegd een bedrijfswapen te dragen.

Hangende het onderzoek is het vuistvuurwapen in beslag genomen.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.