fbpx
KPS houdt informatiesessies over handhaving Covid-19-maatregelen

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in de afgelopen week evaluatie- en informatiesessies gehouden met en voor politieambtenaren.

Tijdens deze informatiesessies zijn er richtlijnen gegeven aan politieambtenaren over hoe te handelen tijdens hun optreden tegen lockdown-overtreders.

Er is samen met de participanten gekeken naar de wetgeving ter zake Covid-19, het Politie Handvest en de Instructie Ambtenaren van Politie. Hieruit is duidelijk naar voren gebracht welke artikelen kunnen worden toegepast op de overtreders.

De politieambtenaren kregen tools mee om hun werkzaamheden tijdens de Covid-19-controlewerkzaamheden te vergemakkelijken.

Deze kondigde het KPS aan dat de politie de controlewerkzaamheden tijdens de lockdown-uren wederom zal verhogen. Daarbij zal er na 22.00 uur in de avond strenge maatregelen worden getroffen tegen overtreders waaronder ook houders van restaurants, bars en verkoopstandjes.

Tijdens deze strengere maatregelen zullen eveneens de bruggen over de Suriname-, de Coppename-, en de Saramaccarivier en het Saramaccakanaal worden afgesloten door de politie.

Alleen personen die een dispensatiebewijs van het NCCR hebben of personen behorende tot de zogenaamde essentiële diensten, die van of naar het werk gaan, zullen doorgelaten worden wanneer zij bij de bruggen aankomen. De rest zal ter plaatse moeten blijven tot na de lockdown.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…