fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

KPS houdt informatiesessies over handhaving Covid-19-maatregelen

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in de afgelopen week evaluatie- en informatiesessies gehouden met en voor politieambtenaren.
Tijdens deze informatiesessies zijn er richtlijnen gegeven aan politieambtenaren over hoe te handelen tijdens hun optreden tegen lockdown-overtreders.
Er is samen met de participanten gekeken naar de wetgeving ter zake Covid-19, het Politie Handvest en de Instructie Ambtenaren van Politie. Hieruit is duidelijk naar voren gebracht welke artikelen kunnen worden toegepast op de overtreders.
De politieambtenaren kregen tools mee om hun werkzaamheden tijdens de Covid-19-controlewerkzaamheden te vergemakkelijken.
Deze kondigde het KPS aan dat de politie de controlewerkzaamheden tijdens de lockdown-uren wederom zal verhogen. Daarbij zal er na 22.00 uur in de avond strenge maatregelen worden getroffen tegen overtreders waaronder ook houders van restaurants, bars en verkoopstandjes.
Tijdens deze strengere maatregelen zullen eveneens de bruggen over de Suriname-, de Coppename-, en de Saramaccarivier en het Saramaccakanaal worden afgesloten door de politie.
Alleen personen die een dispensatiebewijs van het NCCR hebben of personen behorende tot de zogenaamde essentiële diensten, die van of naar het werk gaan, zullen doorgelaten worden wanneer zij bij de bruggen aankomen. De rest zal ter plaatse moeten blijven tot na de lockdown.

OOK INTERESSANT
Asawini komt terug naar Suriname