KPS geeft informatie over ernstige strafbare feiten

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft de verdachte Henk V. aangehouden en in verzekering gesteld voor de felle brand die heeft gewoed in de nacht van 31 december 2018 op 1 januari 2019 op de hoek van de Dr. Sophie Redmond- en de Zwartenhovenbrugstraat.

Dit meldt de PR van het KPS vandaag. In dit artikel geeft het KPS de stand van zaken door van ernstige strafbare feiten van de afgelopen periode.

Man doodgestoken

Met betrekking tot een vechtpartij in een bardancing op 1 januari waarbij ene Luis Brito van Dominicaanse komaf tijdens een gevecht werd doodgestoken, zijn Fernando L. en Gary, C. aangehouden in verzekering gesteld.

Beroving voorterrein hotel

Op 2 januari werd een incassoloper onder bedreiging van een vuistvuurwapen op het voorterrein van een hotel beroofd van een tas met daarin grote geldbedragen in Surinaamse dollar, euro’s en Amerikaanse dollar. In deze strafzaak zijn aangehouden en in verzekering gesteld: Anil D., Michel L., Glenn O., Lionel O., Giovanni K. en Luciano C.

Drie van deze verdachten zijn militairen. Zij zijn met ondersteuning van de Militaire Politie zichtbaar gemaakt en aangehouden. Deze strafzaak wordt samen met de Militaire Politie onderzocht.

Drive-by-shooting

Op 7 februari was er sprake van een zogenaamde drive-by-shooting in de Phillipusweg te Pontbuiten. Bij die gelegenheid is vanuit een voorbijrijdende auto geschoten op een man die in de laadbak van zijn pick-up zat. De kogels raakten het slachtoffer in zijn boven been die hevig begon te bloeden.

Politieambtenaren van het Recherche Bijstand Team Paramaribo (RBTP) verleenden bij aankomst op de plek van het misdrijf slachtofferhulp door het plaatsen van twee “tourniquets” om het been van het slachtoffer om te voorkomen dat het slachtoffer doodbloedde.

In deze zaak zijn 3 mannen aangehouden door het RBTP van wie 1 hangende het onderzoek in verzekering is gesteld. Het betreft in deze ene Jimmy N.

Deze man had eerder al op hetzelfde slachtoffer geschoten in de Agraweg te Kwatta. Het motief van de strafbare handelingen moet gezocht worden in de financiële sfeer.

Deze vuurwapengevaarlijke verdachte wordt ook verdacht deel uit te maken van een bende, die onlangs een brute beroving heeft gepleegd, waarbij enkele personen gewond zijn geraakt. In deze zaak is een vuistvuurwapen in beslag genomen.

Schietpartij Bindastraat

Op 8 februari heeft Wensly C. geschoten op een man voor de Binda Mall in de Franchepanestraat. Wensly heeft zich enige tijd daarna aangemeld bij de politie en is hangende het onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Het slachtoffer ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Het motief moet zijn een woordenwisseling die uit de hand liep. De verdachte en het slachtoffer kennen elkaar.

Overige berichten