KPS doekt dievenbende op

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname hebben leden van de Recherche van Regio Midden bijgestaan door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in de tweede week van juli vijf verdachten op verschillende locaties opgespoord en aangehouden.

Deze vijf mannen zijn bekenden van de politie en zijn meermalen voor gepleegde strafbare feiten in verzekering gesteld.

De benadeelde Wensley W., een oom van één der verdachten, deed op 23 juni aangifte op het politiebureau Paranam van inbraak in zijn woning.

Diverse waardevolle goederen zoals: een legaal jachtgeweer, een tablet, een mobiele telefoon, een zwarte handtas inhoudende een bruine portemonnee met een groot geldbedrag in Surinaamse dollar en een hoeveelheid gouden sieraden zijn weggenomen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man misvormt eigen gezicht om weg te komen met gruwelijke misdaad

De rechercheurs hielden op 10 juli de verdachte Rellem V. (32) meer bekend als Momojo of Molo op de kruising van de Goedezorg- en de Sohanweg aan.

Een tablet en een mobiele telefoon die hij bij zich had, werd in beslag genomen. De goederen zijn tijdens het onderzoek positief herkend door de benadeelde. Bij de voorgeleiding verklaarde Rellem dat het gestolen jachtgeweer bij ene Marvin was.

Het gemengd team zette het onderzoek voort en hield op 13 juli de twee 29-jarige verdachten, Gerson A. meer bekend als Kelly of Tweeling en Mario A. meer bekend als Tenci of Lava aan.

Dit duo dat in een voertuig zat, werd ter hoogte van de Goedezorg- en Bovenzorgweg klemgereden.

Gerson had de zwarte tas met de bruine portemonnee bij zich. Het voertuig dat het tweetal in bruikleen had, werd grondig doorzocht en is intussen afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man met corona vermomt zich in boerka en gaat vliegen met negatief testresultaat echtgenote

Daarnaast werd de verdachte Marvin D. (37) diezelfde dag opgespoord en ter hoogte van de Saronbrug aangehouden.

Marvin gaf de politie echter te kennen dat Rellem het jachtgeweer als onderpand aan hem had afgestaan, maar dat hij het geweer vervolgens als onderpand heeft gegeven aan ene Lucien.

De 34-jarige Lucien B. werd eveneens op 13 juli door de politie opgespoord en aan de Hermansteinbergstraat aangehouden.

De woning van Lucien werd doorzocht, maar het gestolen jachtgeweer is niet achterhaald.

De verdachten Rellem en Gerson zijn hangende het verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl de verdachten Marvin, Mario en Lucien na verhoor zijn heengezonden.

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten