fbpx
Facebook Pagelike Widget

KPS: Daling criminaliteit in 2020

GFC NIEUWS- Uit cijfers van de afdeling Dienst Criminele Informatie Voorziening (DCIV) van het Korps Politie Suriname (KPS) blijkt dat de criminaliteit in Suriname in de maanden januari tot en met 24 juni gedaald is ten opzichte van de jaren 2019 en 2018.

Dit komt vanwege de maatregelen in het kader van de Covid-19-pandemie. De lockdown draagt ertoe bij dat mensen zich niet onnodig op straat begeven. “Mensen zijn nu thuis; ook rond de kantooruren,” geeft KPS-woordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden aan.

Hij voegt eraan toe dat doordat schoolgaanden en werkenden tijdens deze periode thuis zijn, het voor criminelen moeilijk is om hun activiteiten te ontplooien.

De cijfers van gekwalificeerde diefstal in het eerste kwartaal zijn respectievelijk: 2018 – 941 gevallen; 2019 – 751 en 2020 – 636.

Op levensberovingen na, een onderdeel dat stabiel is gebleven, vertonen de diverse misdaden een dalende trend. De statistieken van het aantal levensberovingen in het eerste kwartaal van 2018, 2019 en 2020 zijn respectievelijk 6, 9 om 9.

Eveneens is er een dalende trend bij verkeersdoden uit de beschikbare cijfers van het 1e en 2e kwartaal in 2020 ten opzichte van de voorgaande twee jaar; alleen in de maand april 2020 was er een stijging.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…