fbpx

KPS bevestigt moord en zelfmoord Poseidonstraat; geval Kwikstraat is zelfmoord

Op een vandaag belegde persconferentie van het Korps Politie Suriname(KPS) met betrekking tot lopende onderzoeken van de afdeling Kapitale Delicten is er gedetailleerde informatie gegeven over twee dramatische zaken van de afgelopen weken.

Met betrekking tot het geval aan de zaak Poseidonstraat bevestigt het KPS dat het hier gaat om een moord en zelfmoord. Dit onderzoek heeft langer geduurd, omdat de politie ook rekening heeft gehouden met informatie die gepost werd op social media.

In deze zaak gaat het om de 59-jarige Marcel Fong Tin Joen die op 24 mei de 62-jarige Ivy Hirasing door het hoofd schoot en daarna zichzelf.

Uit het sporen, en – tactische onderzoek blijkt dat er geen sprake is van liquidatie.

Voor wat betreft de Kwikstraat heeft de politie de harde schijf gevonden op het vuilnisrek. De familie liet eerder weten dat hun dochter, de 18-jarige Sherlana Chatta, is vermoord door rovers die de woning zijn binnengedrongen en daarbij grote geldbedragen in SRD en US dollars hebben meegenomen.

De politie zegt echter dat uit de camerabeelden blijkt dat niemand in de woning is geweest. Er is in deze zaak gebruik gemaakt van camerabeelden van de woning en de omgeving.

Het KPS komt nog met een definitieve eindconclusie in deze zaak.(GFC)

Naar meer berichten...