KPA beschikt over eigen Korpshoofd

Het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) beschikt voor het eerst in de geschiedenis, over een eigen Korpshoofd. Regillio Blijd is vandaag door vicepresident Ashwin Adhin geïnstalleerd als het nieuwe Korpshoofd van het KPA.

Middels de overdracht van het vaandel van het KPA door Adhin aan het nieuwbakken Korpshoofd is de verantwoordelijkheid voor het beheer van de organisatie overgedragen.

De waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, gaf het Korpshoofd mee zich waar te moeten maken in zijn nieuwe functie. Het Korps zal volgens de minister een andere gezicht krijgen. De bewindsman drukte Blijd op het hart om tijdens het uitoefenen van zijn beroep op zijn hoede te zijn.

Enkele leden van het KPA gaven vol trots aan dat het een lange weg was om over een Korpshoofd te beschikken, maar uiteindelijk hebben zij de overwinning behaald.
Zij zijn ervan overtuigd dat met de komst van Blijd het Korps beter zal functioneren.

Het Korpshoofd bedankte eenieder tijdens zijn toespraak, in het bijzonder zij die hem de volle ondersteuning hebben gegeven in de afgelopen tijd. Blijd zei ervan overtuigd te zijn dat er gezamenlijk gewerkt zal worden naar de verdere opbouw van het Korps.(GFC)

Overige berichten