fbpx

Koude oorlog groep Sapoen en groep Somohardjo mondt uit in fysiek geweld

De koude oorlog tussen groep Raymond Sapoen en groep Somohardjo binnen de Pertjajah Luhur is zondag in fysiek geweld uitgemond.

Bronto Somohardjo, zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo, mocht het niet hebben dat gewezen DNA-kandidaat van Commewijne en ondersteuner van de groep Sapoen, Enrique Ralim de kranslegging in verband met 125 jaar Javaanse Immigratie bij het monument ter Herdenking Javaanse Immigratie te Mariënburg heeft bijgewoond.

Een woordenwisseling resulteerde erin dat hij Ralim met zijn vuist op de borst sloeg, zegt de mediagroep van de Hervormings-en Vernieuwingsbeweging PL.

Volgens een verklaring van Ralim was hij naar Mariënburg geweest om de kranslegging bij het monument ter ere en herdenking van de komst van de voorouders als immigranten naar Suriname, georganiseerd door PL, bij te wonen. Daar waren aanwezig de voorzitter, zijn zoon, volksvertegenwoordiger Ingrid Karta-Bink en andere partijtoppers.

Volgens Ralim was het duidelijk aan hun gezichtsuitdrukking te merken dat zij niet blij waren met zijn aanwezigheid. “Maar het is een openbare plaats tot zover ik mij herinner en het monument is geschonken voor het volk”, zegt Ralim.

Somohardjo benaderde hem en vroeg als hij geweldig wilde spelen door daar aanwezig te zijn. Ralim diende hem van repliek wat niet in goede aarde bij Somohardjo is gevallen. Die ging toen over tot het gebruiken van lichamelijk geweld. Dit terwijl andere partijtoppers waaronder Karta-Bink gewoon toekeken en lachten. Ralim heeft aangifte gedaan tegen de vechtersbaas bij de politie van Mariënburg.

Vanuit de groep onder leiding van Sapoen is verontwaardigd op dit gebeuren gereageerd. “Het is jammer dat dit Ralim is overkomen. Wij hadden gedacht dat men zich volwassen zou opstellen anders dan geweld te plegen. Het is betreurenswaardig dat men het gevecht van de groene tafel naar het veld heeft gesleept”.

“Het valt ons bovenal ook te betreuren dat ondanks de vele rechtszaken tegen ons, men toch heeft besloten het recht in eigen handen te nemen door geweld tegen Ralim toe te passen. Deze zaak zal tot aan de bodem worden onderzocht middels een politioneel onderzoek. Het recht zullen wij niet in eigen handen nemen want dat is niet ons niveau”, aldus Sapoen.

Naar meer berichten...