fbpx
Koud water of warm water drinken bij het afslankproces? Een topexpert geeft uitleg

Het is een vraag die door dikke personen die willen afslanken telkens wordt gesteld aan afslankexperts. Kan ik door de dag heen bij voorkeur koud water of warm water drinken tijdens mijn afslankproces? Volgens de befaamde Europese afslank- en verjongingsexpert Jonathan Clarke hangt de keuze voor koud of warm water van diverse factoren af.

“Bij het drinken van ijskoud water moet het lichaam iets harder werken om dit op lichaamstemperatuur te brengen. Daardoor verbruik je meer calorieën, ongeveer 8 tot 9 per glas meer in vergelijking met warm water”.

“Dus als je de hele dag voldoende koud water drinkt, kan je ongeveer uitkomen op een totaal van 60 tot 70 calorieën additionele verbranding per dag. Deze kleine winst door het drinken van koud water is vergelijkbaar met ongeveer 12 tot 14 minuten wandelen” legt de topexpert uit.

De deskundige adviseert echter bij griep en verkoudheid om liever voor heet/warm water te kiezen. Ook personen die last hebben van migraine kunnen bij voorkeur erg koud water laten staan. Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van erg koud water een migraineaanval zou kunnen uitlokken.

Volgens de afslankexpert kun je de vetverbranding veel beter stimuleren door natuurlijke vetverbranders toe te voegen aan je water.

“Ik adviseer altijd om Grannur, Gemberslank en/of Dynamic Fat Burner vruchtenconcentraten toe te voegen aan het water om de vetstofwisseling extra te stimuleren. De synergetische combinatie gezonde polyfenolen in deze natuurlijke producten hebben een erg gunstige invloed op het afslanken en andere belangrijke lichaamsprocessen.

De afslankexpert benadrukt dat het drinken van warm/heet water veel voordelen geeft. Vooral voor het verteringssysteem geeft warm/heet water veel meer voordelen dan koud water.

“Personen met obstipatie kunnen goed gebruik maken van het drinken van erg warm water of lauw water, vooral op nuchtere maag. Hetzelfde is het geval bij griep en verkoudheid. Het warme water zorgt bovendien voor een betere doorbloeding in de maag, heeft een licht kalmerend effect en geeft bij de meesten een voller gevoel. Kortom: het drinken van zowel koud als warm water heeft zijn voordelen. Het belangrijkste is dat we dagelijks ruim voldoende water drinken”, aldus Clarke.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Impotent of minder potent? Maak…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…