fbpx
Facebook Pagelike Widget

Kosteloos onderzoek KNO-aandoeningen in Brokopondo

GFC NIEUWS- Ruim 400 kinderen van Brownsweg, Brokopondo, zijn kosteloos onderzocht op Keel, Neus en Oor (KNO) aandoeningen.

Het project is uitgevoerd door de Paul Chester Children’s Hope Foundation uit de Verenigde Staten van Amerika (VSA) in samenwerking met het St. Vincentuis Ziekenhuis.

Het programma heeft tot doel om kinderen tussen 0 tot en met 8 jaar te onderzoeken op KNO-aandoeningen, met de nadruk op het gehoor. Door deze aanpak willen de initiatiefnemers doofheid bij kinderen vroeg ontdekken.

Bij eenvoudige aandoeningen hebben de specialisten uit de VSA ter plekke ingegrepen. Voor ingrepen van grotere omvang zijn de cliënten verder verwezen naar de KNO-arts van het St. Vincentius Ziekenhuis, Ralph Akrum.

Om zoveel mogelijke kinderen te onderzoeken is rechtstreeks gewerkt met de schoolleiding van de drie basisscholen.

De afdeling Community Relations van Grassalco heeft de logistieke voorbereiding gedaan, onder meer door in contact te treden met de schoolleiding en schriftelijk af te stemmen met de ouders en verzorgers van de leerlingen.

Het project is het vorig jaar ook uitgevoerd in Koina Kondre in hetzelfde district. Toen zijn ook veel kinderen onderzocht en behandeld.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…