fbpx
Kosmos Energy schenkt nieuwe biochemie analyser ter waarde van USD 56.600 aan Diakonessenhuis

GFC NIEUWS- Kosmos Energy heeft een nieuwe biochemie analyser ter waarde van USD 56.600 geschonken aan het Diakonessenhuis.

Het Laboratorium van het Diakonessenhuis was al enige tijd toe aan een nieuwe biochemieanalyzer. Dit apparaat wordt ingezet voor bloedonderzoek, wat een essentieel onderdeel is van het zorg- en hospitalisatieproces. Zonder deze resultaten kan de lichamelijke conditie van de patiënt niet weergegeven worden.

De vorige biochemie analyser betreft een apparaat welke in 2011 in gebruik is genomen door het laboratorium. Deze analyser is verouderd en maakt daarnaast gebruik van dure reagens (reageerstoffen).

Met maar een werkende biochemie analyser verkeert het Diakonessenhuis in een risicogebied, als deze uitvalt is er geen back-up. Als ziekenhuis is het verstandig om niet afhankelijk zijn van slechts één instrument.

Omdat de behoefte naar een nieuw apparaat een noodzaak begon te worden heeft de afdeling Project Management Unit (PMU) er een donatieproject van gemaakt. De afdeling is gaan lobbyen bij diverse bedrijven waaronder Kosmos Energy.

Zij waren bereid om een geheel nieuwe biochemie analyse te schenken aan het Diakonessenhuis. Het apparaat is sinds 16 augustus 2019 in ontvangst genomen en wordt goed gebruikt.

Om Kosmos Energy te bedanken zal er vandaag een dankceremonie worden gehouden. Kosmos Energy zal een attentie in ontvangst nemen uit dank.

Voordelen van een nieuwe analyser

De aanschaf van de biochemie analyser brengt vele voordelen met zich mee. Om te beginnen worden er kosten bespaard doordat het ziekenhuis zelf instaat blijft om laboratorische testen te doen.

Verder is het nieuw apparaat volledig automatisch, wat zich vertaald naar efficiënter werken doordat medewerkers zich niet constant bij de analyser hoeven te begeven.

Daarnaast is uitbreiding van testen voor de biochemie analyser mogelijk en heeft deze de functionaliteit om hba1c (glucose) uit te voeren. Met deze mogelijkheid kan het laboratorium in een veel gevraagde behoefte voorzien.

De aanschaf vaneen nieuwe biochemische analyser waarborgt optimale, kwalitatieve en continue zorg aan de patiënten van het Diakonessenhuis.

Met het nieuw apparaat is het mogelijk om de kwaliteit van de dienstverlening te blijven garanderen.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…