Korpschef: “Samenleving mag niet meer horen dat er geen voertuigen zijn”

GFC NIEUWS- Als het aan korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS) ligt, mag de samenleving niet meer horen dat er geen politievoertuigen zijn.
Hij nam maandag de sleutels van een tweede partij van 75 politievoertuigen in ontvangst en daarmee ook symbolisch de sleutels van 50 motorfietsen ten behoeve van de Motor Surveillance Dienst (MSD) en 80 fietsen voor de Bikers Unit.
De directeur Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en Politie, Olton Helstone, nam de sleutels uit handen van de Managing Director van Rudisa Motors .N.V., Anand Pherai en overhandigde ze vervolgens aan de korpschef.
Prade zegt zeer ingenomen te zijn met deze kwantitatieve als kwalitatieve aanwinst voor wat betreft de middelen van het korps. “De zichtbaarheid van de politie zal niet ontbreken wanneer deze voertuigen ingezet zullen worden. We mogen niet ontevreden zijn, omdat ons wagenpark is versterkt. We zullen het scherp in de gaten houden, want we moeten geen situatie krijgen van verspilling van de voertuigen,” vindt de politiechef.
Prade geeft aan dat ervoor gezorgd zal worden dat het wagenpark zodanig wordt gemanaged dat de voertuigen voor een langere periode behouden blijven. Deze voertuigen worden ingezet bij de surveillance van de politie en bij calamiteiten.
Directeur Helstone is overtuigd dat er met deze politievoertuigen, motorfietsen en fietsen inderdaad een goede aanvulling is gedaan bij het wagenpark.
“Het is een enorme investering. Met deze aanschaf zijn we al vanaf 2018 bezig geweest. We hebben ze gefaseerd gedaan door in eerste instantie een partij van 77 pick-ups ten behoeve de politie en andere diensten van het ministerie in 2019 aan te schaffen en vandaag hebben de tweede partij”, gaf hij aan.
Dit jaar wordt er volgens Helstone nog een partij motorfietsen en vier sleepauto’s voor het korps gekocht.

Overige berichten