fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Korpschef kondigt ‘Most Wanted List’ aan tijdens bevordering politieambtenaren

GFC NIEUWS-In 2020 komt er weer een ‘Most Wanted List’.

“Deze zal niet zijn zoals we het al die tijd hebben gekend. Er komt een extra dimensie en die zal ervoor zorgen dat we extra succesvol zullen zijn”, zei korpschef Roberto Prade tijdens de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname, waarbij ook de bevordering van politieambtenaren plaatsvond.

Korpschef Prade sprak over criminaliteitsbeheersing. Het KPS heeft een apparaat aangeschaft dat erin zal resulteren dat de criminaliteit beter wordt beheerst.

“Nu al heeft het apparaat haar dienst bewezen en in de toekomst mogen we veel meer hiervan verwachten,” kondigde Prade de modernisering binnen KPS aan, om de criminaliteit te beteugelen. Hij gaf aan dat er voor het project van buurtmanagement al 60 mensen zijn opgeleid.

OOK INTERESSANT
Ruim 50.000 gezinnen hebben de SRD 1.800 koopkrachtversterking al ontvangen

Voor wat bedrijfsmatige operaties van het korps betreft, zijn er in het afgelopen jaar een paar gedurfde maatregelen getroffen, zodat de financiële positie van het korps kon worden versterkt. Als voorbeeld noemde hij de wisseling van de wacht bij de financiële administratie van het korps.

“KPS moet zich ontwikkelen van een verlieslatend bedrijf naar een bedrijf met veel potenties. Het ziet er rooskleurig uit, maar we willen de overheid zo min mogelijk belasten”, lichtte de korpschef toe.

Met de verkiezingen in aantocht wordt een groep van 170 man opgeleid en 400 rekruten binnengehaald voor de versterking van de politieorganisatie.