fbpx

Korpschef Chin en Politie Attaché Brazilië ondertekenen MoU

De nieuwbakken Politie Attaché van Brazilië in Suriname, de federale commissaris van politie, Evangelina Cariné Miranda, heeft vrijdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), commissaris van politie Antonio Chin.

Tijdens het kennismakingsbezoek op het hoofdkwartier van het Korps Politie Suriname, is onder meer van gedachten gewisseld over de politie samenwerking en institutionele versterking van het KPS. Dat meldt de PR van het KPS.

Trainingsmogelijkheden voor het personeel van KPS zijn besproken en een Memorandum of Understanding werd getekend. Deze zal een bijdrage leveren aan de verdieping en bestendiging van de bilaterale relatie tussen het KPS en de Federale Politie van Brazilië.

Zowel de waarnemend korpschef als zijn collega van de Federale Politie zijn ingenomen met de ontmoeting en benadrukten uit te kijken naar een vruchtbare en coöperatieve samenwerking.

De Federale commissaris van politie Evangelina Cariné Miranda is de vijfde Politie Attaché die Brazilië heeft uitgezonden naar Suriname om invulling te geven aan de bilaterale samenwerking. Haar voorganger was de Federale Commissaris van Politie Rafael Pinto Marquez De Souza.(GFC)

OOK INTERESSANT
Newmont Suriname ondersteunt renovatie Multifunctioneel Centrum te Snesiekondre