fbpx
Korps Brandweer uit FISO

GFC NIEUWS- Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is geen onderdeel meer van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO).

De bond bracht eerder deze week een bezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo.

De resolutie voor de nieuwe bezoldigingsreeks is deze week gepubliceerd. De bewindsman heeft de bond tijdens het bezoek toegezegd alles eraan te zullen doen dat het personeel in september over de lonen kan beschikken conform de nieuwe bezoldigingsreeks. “Onder leiding van president Santokhi en vice-president Ronny Brunswijk waait er een nieuwe wind en ik gelooft dat het beter zal gaan”, aldus de bewindsman.

Somohardjo heeft de bond gevraagd om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiële druk op de staat. Ook heeft hij gevraagd in hoeverre de nieuwe bezoldigingsreeks de druk op de begroting zal verhogen. “Het betreft een urgentiefase van negen maanden. Daarna volgt een stabilisatiefase naar de groeifase. Waarop jullie recht hebben, dat krijgt u wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk”, aldus minister Somohardjo.

Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de knelpunten door te geven. Deze komen in het vervolggesprek aan de orde.

De minister kijkt uit naar een vervolggesprek met de BPBS over de uitkering van de twk. Zowel de minister als de bond streven naar een goede samenwerking.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.