fbpx
Koppensnellerij of schoonschip?

De regering is van start gegaan met een grootschalig onderzoek naar vermeende corrupte handelingen; waaronder fraude, malversaties, onderhandse gunningen etc.etc., hetgeen zeer te waarderen is.

De controlerende instanties, zoals de Centraal ‘s Lands Accountant Dienst, de Rekenkamer, Interne Controle, Inspectie Diensten van de diverse ministeries moeten meer bevoegdheden krijgen. De uitgebrachte rapporten, c.q. bevindingen en adviezen moeten serieus worden genomen.

Gelden de onderzoeken en vervolgingen voor eenieder, ook voor de staf van het Kabinet van de President en van de Vicepresident? Indien er disciplinaire maatregelen getroffen moeten worden dan moet men iedereen door één kam scheren!

Is er onderzoek geweest op Openbare Werken waar ongeveer SRD 300 miljoen is verdwenen? De ex-minister, Ramon Abrahams werd wel ontheven, maar volgens bekomen informatie is er geen grondig onderzoek geweest. Volgt er ook een onderzoek naar het enorm hoge bedrag dat betaald is voor de bouw van de Carolinabrug en naar de vele onderhandse gunningen zonder openbare aanbesteding?

De gemeenschap kijkt wel reikhalzend uit naar de “ kruistocht ” tegen corruptie, zoals president D.D. Bouterse het beloofde . Hopelijk zal dit niet slechts voor bepaalde personen zijn bedoeld, maar tegen een ieder en wel zonder aanzien des persoons! De president heeft techneuten en deskundigen (capabele) ministers met de nodige guts ingezet om bepaalde zaken in orde te brengen.

Enkelen hebben gedurfd om schoonschip te houden waar het nodig is gebleken. Wat de ex-minister van Justitie en Politie heeft uitgehaald bij het rekruteren van aspirant-agenten, kan niet worden getolereerd.

Deze handeling diende eerder afgekeurd en aangepakt te worden en de reshuffeling moest een feit zijn. Ook de veroorzaakte chaos op andere ministeries, zoals op Sociale Zaken en Volkshuisvesting (gesjoemel met kinderbijslaggelden , vrije geneeskundige kaarten, bijstand enz.)

Op Transport, Communicatie en Toerisme (het verstrekken van busvergunningen, tijdelijk stopgezet ). Ook op Regionale Ontwikkeling (onrechtmatige benoemingen, denk aan de spookambtenaren) dienen hard aangepakt te worden.
De president had zelfs een ministerie, Onderwijs en Volksontwikkeling onder curatele gesteld, dit door handelingen van Salam Somohardjo. Wij moeten zo spoedig als mogelijk af zijn van alle politieke ellende en invloeden, die enorme corruptie schandalen inde hand werken.

Aan de leidinggevenden dit advies:” Niet de positie die U bekleedt is belangrijk, maar de verantwoordelijkheid die U draagt”.

Tenslotte : Het is beter één probleem op vijf manieren op te lossen, dan vijf problemen op één manier !

Roy Harpal

Meer nieuws

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…