fbpx

Koppels die samen de nacht doorbrengen slapen langer, beter en zijn gelukkiger

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een groot aantal koppels piekert er niet over om in een apart bed de nacht door te brengen.

Anderzijds zijn er stelletjes die beweren dat ze liever in een andere kamer slapen omdat dit zou zorgen voor een betere nachtrust en algehele gezondheid.

Experts verbonden aan de Universiteit van Arizona in de Verenigde Staten van Amerika zijn echter van oordeel dat het veel beter is voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid om samen in één bed te slapen met je levenspartner.

Op basis van hun studie concluderen zij dat volwassen koppels een betere nachtrust hebben als ze bij elkaar liggen in vergelijking met degenen die alleen slapen.

Het samenzijn zou volgens de experts een link hebben met een sterkere reductie van stress, depressiviteit en angstgevoelens.

BEKIJK OOK
Pijnstillers zoals Ibuprofen en Naproxen kunnen artritisontsteking verergeren

Koppels die samen van hun nachtrust genieten zouden bovendien meer sociale steun aan elkaar geven en tevredener zijn met het leven en de relatie.

OOK MINDER SLAPELOOSHEID EN VERMOEIDHEID

De deskundigen beweren dat de resultaten van hun onderzoek aantonen dat ‘samenslapers’ langer slapen, minder vermoeid zijn in de ochtend bij het wakker worden en ook minder last hebben van slapeloosheid.

Bijkomende voordelen van samen slapen is een vermindering van het risico op slaapapneu, sneller in slaap vallen en langer in slaap blijven.

Critici zijn van mening dat mensen die zwaar snurken, andere geluiden of bewegingen maken, juist zorgen voor een slechtere nachtrust van hun partner.