fbpx
Koppel vermoordt inwonend oppas, heeft seks nabij haar lichaam en verbrandt lijk

GFC NIEUWS- Een ophefmakende rechtszaak rond de dood van een Franse au pair – inwonende oppas- in Groot-Brittannië is geëindigd met de veroordeling van het rijke koppel waar de jonge vrouw voor werkte.

Sabrina Kouider (35) en Ouissem Medouni (40) vermoordden Sophie Lionnet (21) in september vorig jaar nadat ze haar leven tot een ware hel hadden gemaakt. Daarna verbrandden ze haar lichaam in de tuin.

Het waren buren van het koppel uit Southfields – ten zuiden van Londen – die de hulpdiensten belden toen ze op 20 september 2017 het vuur zagen branden en een “vreselijke stank” roken. Toen de brandweer arriveerde, ontdekte die dat er menselijke resten in het vuur lagen. Die bleken afkomstig van de oppas van het koppel, Sophie uit het Franse Troyes.

Het onderzoek toonde al snel aan dat het leven van het meisje voor haar dood een ware nachtmerrie was geweest.

Volgens buren zou Sabrina Kouider – ontwerpster en moeder van 2 kinderen – regelmatig uitgevallen zijn tegen haar nanny en bleef het niet bij roepen en tieren. Ze zou de jonge vrouw ook fysiek hebben belaagd. De spanningen bereikten een climax toen Kouider haar nanny er plots van beschuldigde een relatie te hebben met een ex van haar: Mark Walton, de oprichter van boysband Boyzone. Volgens de vrouw spanden Lionnet en Walton samen tegen haar gezin.

Walton, die intussen in Los Angeles woont, heeft aan de rechters bevestigd dat hij jaren geleden een relatie heeft gehad met Kouider. Wegens haar hevige aanvallen van jaloezie is het wellicht “de meest turbulente verhouding” uit zijn leven geweest. De moeder van twee kinderen lijdt volgens The Guardian aan een bipolaire stoornis. Nadat ze uit elkaar gingen, bleef zijn ex hem met absurde beschuldigingen bestoken, verklaarde Walton. Ze beschuldigde hem van kindermisbruik, seks met een kat en van zwarte magie. Het au pair-meisje heeft hij nooit ontmoet.

Op 18 september 2017 volgde een gruwelijk ondervraging van Sophie. Het koppel nam de ‘bekentenis’ van de nanny op via smartphone. Kouider en Medouni zouden haar urenlang bestookt hebben met vragen en haar ook geslagen hebben. Haar lichaam vertoonde tekenen van ernstig geweld, zoals breuken aan het borstbeen, vier ribben en haar kaak.
Over hoe Sophie precies stierf, liepen de verhalen van Kouider en Medouni uiteen tijdens hun proces. Ze wezen allebei naar elkaar als schuldige. De lijkschouwer kon de doodsoorzaak niet meer met zekerheid vaststellen, daarvoor was het lichaam van Sophie te zwaar verbrand.

Volgens Medouni had Kouider hem wakker gemaakt in het holst van de nacht en hem verteld dat Sophie niet meer ademde terwijl ze ‘wat heb ik gedaan’ riep. Hij zou de oppas vervolgens in het bad gevonden hebben. Hoewel hij net na de feiten had verklaard dat hij Sophie had geslagen toen ze in bad lag.

Volgens Kouider dwong Medouni Sophie in bad en hield hij haar hoofd verscheidene keren onderwater. Hij sloeg haar ook, zodat ze met haar hoofd tegen de muur sloeg, bewusteloos raakte en onder water wegzakte. Pogingen om haar te reanimeren waren niet succesvol.

In plaats van de hulpdiensten te bellen, besloot het koppel om seks te hebben om hun ‘overwinnen’ te voeren en verstopten de twee later het lichaam van de vrouw in een koffer. De volgende dag besloten ze om het stoffelijk overschot te verbranden.

Kouider zakte in tranen in elkaar toen het vonnis werd voorgelezen in de rechtbank, na een proces dat twee maanden duurde. Medouni liet het hoofd hangen.

Op 26 juni zal bekendgemaakt worden welke straf de twee krijgen.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.