fbpx

Koppel opgesloten voor oplichting via Facebook

GFC NIEUWS- De politie van Munder heeft op 4 mei de 24-jarige Rawi J. en zijn 24-jarige partner Rashida R. aangehouden voor oplichting en verduistering.
Via Facebook deed Rawi zich voor als verkoper van auto-aircopompen. Wanneer kopers contact met Rawi maakten vroeg hij bedragen tussen de SRD 1200,- en SRD 1300,- voor een pomp. Voorts liet hij de koper zijn partner Rashida op een afgesproken plek ontmoeten waarbij zij het koopbedrag ontving en de koper een defecte aircopomp gaf.
Pogingen van kopers om Rawi daarna te bereiken, bleven onbeloond.
Rawi deed zich ook voor als exploitant van een taxibedrijf en wist op deze listige manier voertuigen van anderen in handen te krijgen. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hun voertuigen zou inzetten in zijn bedrijf en dat zij daarvoor regelmatig een bepaald bedrag van zouden ontvangen.
Wanneer zij hun auto’s in bruikleen gaven aan Rawi om taxi te rijden verkocht hij die als sloopauto’s aan sloperijen voor geldbedragen variërend tussen SRD 2.000,- en SRD 9.000,-.
In deze strafzaak zijn drie helers in beeld gebracht en aangehouden. Zij hebben de auto’s gekocht en gesloopt. Een van de helers heeft de eigenaar van een door hem gesloopte auto financieel vergoed. De twee andere helers hebben verklaard bereid te zijn om benadeelden ook te betalen voor de door hun gesloopte voertuigen.
De helers zijn na verhoor heengezonden, maar Rawi en Rashida zijn in verzekering gesteld voor oplichting en verduistering.
Rawi was in oktober 2019 al opgesloten voor dezelfde strafbare feiten.

BEKIJK OOK
Santokhi staat stil bij belang investeren in onderwijs