fbpx
Koppel opgesloten voor oplichting via Facebook

GFC NIEUWS- De politie van Munder heeft op 4 mei de 24-jarige Rawi J. en zijn 24-jarige partner Rashida R. aangehouden voor oplichting en verduistering.

Via Facebook deed Rawi zich voor als verkoper van auto-aircopompen. Wanneer kopers contact met Rawi maakten vroeg hij bedragen tussen de SRD 1200,- en SRD 1300,- voor een pomp. Voorts liet hij de koper zijn partner Rashida op een afgesproken plek ontmoeten waarbij zij het koopbedrag ontving en de koper een defecte aircopomp gaf.

Pogingen van kopers om Rawi daarna te bereiken, bleven onbeloond.

Rawi deed zich ook voor als exploitant van een taxibedrijf en wist op deze listige manier voertuigen van anderen in handen te krijgen. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hun voertuigen zou inzetten in zijn bedrijf en dat zij daarvoor regelmatig een bepaald bedrag van zouden ontvangen.

Wanneer zij hun auto’s in bruikleen gaven aan Rawi om taxi te rijden verkocht hij die als sloopauto’s aan sloperijen voor geldbedragen variërend tussen SRD 2.000,- en SRD 9.000,-.

In deze strafzaak zijn drie helers in beeld gebracht en aangehouden. Zij hebben de auto’s gekocht en gesloopt. Een van de helers heeft de eigenaar van een door hem gesloopte auto financieel vergoed. De twee andere helers hebben verklaard bereid te zijn om benadeelden ook te betalen voor de door hun gesloopte voertuigen.

De helers zijn na verhoor heengezonden, maar Rawi en Rashida zijn in verzekering gesteld voor oplichting en verduistering.

Rawi was in oktober 2019 al opgesloten voor dezelfde strafbare feiten.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…