fbpx
Kop van Bundy-bende gearresteerd

De VS is na bijna een maand van schijnbare besluiteloosheid dinsdagavond eindelijk in actie gekomen bij de bezetting van een natuurgebied en kantoorgebouw in Oregon. Een van de militanten werd daarbij gedood, de leiders van de bezetting zijn gearresteerd.

Ammon Bundy nam op 2 januari het natuurgebied en een kantoorgebouw dat daarop staat, in bezit. Hij was vergezeld van enkele tientallen gewapende medestanders. Bundy wilde het land verdelen onder zijn aanhang.

De Bundy-bende zei dat zij het gezag van de Amerikaanse regering niet erkent en dreigden iedereen te doden die hen in de weg zou staan. De overheid reageerde wekenlang niet, tot leider Ammon Bundy onderhandelingen begon met de FBI over een eventuele terugtrekking en enkele dagen terug met een sheriff sprak over het vormen van een “schaduwregering”.

Militie roept op tot gewapend verzet tegen regering
Terreurgroep blijft ondanks verzoek
Terroristen lijken bakzeil te halen

Dinsdag trok een konvooi van politieauto’s en gepantserde voertuigen naar het gebied. Daar werden zij opgewacht door de terroristen.

Tijdens een vuurgevecht dat in de nacht van dinsdag op woensdag ontstond, werd LaVoy Finicum, die soms optrad als woordvoerder van de bende, gedood en raakte Ryan Bundy, broer van de opstandelingenleider, gewond.
Enkele leden van de groep gaven zich over en werden gearresteerd. Een deel van de terroristen heeft zich verschanst op het terrein en weigert zich over te geven.

De hele actie speelde zich af buiten het bezette gebied. Alle arrestanten werden op de openbare weg aangehouden en de toegang tot het gebied is afgegrendeld.

In het hele land verbaasden mensen zich over de dociele houding van de overheid; sommigen vermoeden dat de regering bang was voor een herhaling van wat zich in 1993 afspeelde in Waco (Texas). Toen kwamen vier federale agenten en 82 burgers om het leven bij de veldslag rond de Branch Davidians-kerk.

CBS YouTube Video

Washington Post Video

Meer nieuws

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…