fbpx

Koninklijke onderscheiding voor Robby Makka

GFC NIEUWS- Robby Makka, Jurist en Financieel Economisch analyticus, bekend om zijn goed beargumenteerde commentaar in de media over economie, financiën en diaspora, is deze week benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Deze benoeming, voor Makka een complete verrassing, werd hem telefonisch medegedeeld door de burgemeester van Den Haag, Johan Remkes. Het initiatief voor de onderscheiding is genomen door Ramon Ramsodit, president van Stichting Satya Dharma en gewezen PvdA-raadslid uit Rotterdam-Hoogvliet.
Makka heeft zich de afgelopen 25 jaren onafgebroken, zonder subsidie en onkostenvergoeding op een markante manier via diverse werksporen ingezet als: bestuurder, deskundige, adviseur en vrijwilliger door diverse maatschappelijke activiteiten te ontplooien voor de Nederlandse en de Surinaamse gemeenschap.
Ramsodit zegt dat Makka een ware duizendpoot in Diaspora is. Hij is niet van de onderscheidingen en huldigingen voor zichzelf maar is wel wekelijks als sociaal-fabrikant met zijn hoofd, hart en ziel bezig om de Surineds en overige volgers tot helemaal in Australië en Amerika te informeren.
Volgens Ramsodit, die samen met enkele vrienden en organisaties Makka’s onderscheiding mogelijk heeft gemaakt, is Makka een ware Diasporagenerator, een Diaspora balansversterker en de beste vriend van de relatie Nederland-Suriname, die hij kent.
Makka is zowel in Suriname als in Nederland bekend om zijn dienstbaar leiderschap via: lezingen, media-interviews, columns of als blogger, jurylid, debater maar vooral als voorzitter van de Stichtingen Kenniskring Nederland-Suriname en Diaspora Foundation Nederland-Suriname. Hij heeft in deze beide landen als Hindoebestuurder bijgedragen aan het bouwen en besturen van de grootste Arya Samaj Mandir.
Ramsodit over Makka: “In den haag woont hij, voor Rotterdam spreekt hij, naar Amsterdam rijdt maar richting Suriname vliegt hij. In haast alle delen in Nederland heeft hij al inleidingen gratis verzorgd. Dat siert hem. Zijn stem gonst vaak als vaste Ecofin en fiscaal commentator in deze steden en geboorteland. Per slot van rekening heeft hij als SuriNed ook nog een mooie functie als Manager op het Ministerie van Financiën van waaruit hij is motivatie en inspiratie haalt. Al jaren zitten wij achter hem voor te dragen, maar elke keer wist hij de vreugdedans te ontspringen. Dit jaar, op zijn 50ste levensjaar, is het ons wel gelukt om Makka in deze val te lokken. Een mooie extra felicitatie voor hem.”
Makka zegt dat hij verrast en nieuwsgierig was toen hij van Ramsodit te horen kreeg: “Robby je moet op 24 april je telefoon bij jou houden. Je krijgt een belangrijk telefoontje namens een belangrijk persoon uit Den Haag”.
Ram Rambaratsingh, adviseur van Satya Dharma zegt dat het hem veel voldoening geeft als Surinamers gedecoreerd worden namens de koning. We zijn heel blij dat door onze voordracht dit jaar enkele personen zijn gedecoreerd waaronder “Mister Diaspora” Robby Makka.