fbpx

Koning Otumfuo Osei Tutu II legt kransen bij gedenkmonumenten

De Asantehene, Otumfuo Osei Tutu II, heeft samen met president Desiré Bouterse vandaag kransen gelegd bij enkele gedenkmonumenten. Het eerste monument dat werd aangedaan was Mama Sranan, vervolgens Kwakoe en ten slotte het monument bij het Plein van 10 oktober 1760. Na de kranslegging is de delegatie vertrokken naar het Presidentieel Paleis, waar het gastenboek werd ondertekend door Zijne Majesteit Osei Tutu II.

Na de ondertekening van het gastenboek heeft de delegatie zich teruggetrokken voor een bilateraal overleg. Alvorens er een aanvang werd gemaakt met het overleg verwelkomde het Staatshoofd, Zijne Majesteit en zijn delegatie. De president typeerde ons land als een van de meeste unieke in de wereld.

Ons land wordt gekenmerkt door etnische en religieuze diversiteit. “Wij zijn er heilig van overtuigd dat uw komst naar Suriname en het willen aanvaarden van onze uitnodiging, een bijzondere mijlpaal zal zijn voor de naaste toekomst”, sprak het staatshoofd.

OOK INTERESSANT
Eerste Nationale Commissie Inclusieve Arbeidsmarkt geinstalleerd

Koning Otumfou Osei Tutu II was erg onder de indruk van het warm ontvangst. Ook de monumenten die hij eerder op de dag bezocht, lieten een goed gevoel achter bij de Asatehene. “It was like coming back home. I went to historical monumentale that identify us as people”, sprak hij. Ook is hij ervan overtuigd dat wij samen moeten werken op de verschillende gebieden waar wij gemeenschappelijke ideeën, identiteiten en cultuur delen.(GFC)