fbpx

Komt een Ier bij de dokter: ‘Ad fundum!’

“Het moet van de dokter!” – er is waarschijnlijk geen beter excuus om het op een zuipen te zetten. Niemand hoort Dave Conway (37) dan ook klagen.

De Ier uit Dublin maakte eerder dit jaar een tuimeling van 20 meters op een bouwterrein in Brisbane in Australië.

“Ironisch”, zo omschrijft zijn broer het ongeluk in de Independent: “Hij viel zeven verdiepingen naar beneden om 7 uur ’s morgens op de zevende verjaardag van zijn dochter.” 

Hij raakte zo ernstig gewond dat beide benen afgezet moesten worden.

Na 26 operaties leert hij nu een rolstoel gebruiken. Zijn artsen adviseerden hem om volop Guinness stout te drinken om zijn herstel te bevorderen.

guinness beer international stout day 728174 | GFCDe beroemde Ierse stout heeft de reputatie veel ijzer te bevatten en werd zelfs geadviseerd aan mensen die bloed hadden gedoneerd.

OOK INTERESSANT
Newmont Suriname ondersteunt renovatie Multifunctioneel Centrum te Snesiekondre

De voedingswaarde is echter schromelijk overdreven, want er zit maar 0,1 milligram ijzer per liter in ­– daar sla je geen deuk mee in een pakje boter.

En als je er zoveel van zou drinken dat je de dagelijks geadviseerde 8 mg haalt, zijn er weer andere effecten waar jij je zorgen om zou moeten maken.

Geeft niet: het drankje zou een belangrijk psychologisch effect op de Ier kunnen hebben waardoor hij sneller herstelt, denken de artsen. En daar zit dan weer iets in.