Komende 2 tot 3 weken erg spannend en bepalend voor Suriname

GFC NIEUWS- De komende twee tot drie weken worden erg spannend en bepalend voor Suriname. Nu de landsgrenzen op slot zijn gedaan, zullen deze komende 14 tot 20 dagen of iets langer, bepalend zijn op welke wijze wij geconfronteerd zullen worden met het coronavirus.
Experts uit de Verenigde Staten van Amerika zeggen zaterdag aan GFC Nieuws dat het momenteel erg belangrijk is om een uitbraak onder controle te krijgen. Het is van belang dat alle mensen die nu in Suriname zijn en recent in contact zijn geweest met de besmette persoon uit Rotterdam, goed worden onderzocht en indien nodig volledig worden geïsoleerd. Ook de kring daaromheen moet sterk in de gaten worden gehouden.
Als dat in de komende weken goed gebeurt en personen die eventueel besmet zijn worden goed geïsoleerd, is de kans erg groot dat het coronavirus zich niet verder zal verspreiden in Suriname. Ons land zal dan voorlopig gevrijwaard blijven van besmettingen met het coronavirus, indien de grenzen gesloten blijven.
Het groot voordeel voor Suriname is dat de grenzen goed “op slot kunnen worden gezet”. In tegenstelling tot veel andere landen in Europa waar er veel meer vrij personenverkeer mogelijk is.
Deskundigen zijn van oordeel dat ons land al veel eerder alle landsgrenzen had moeten sluiten. Hiermee was het zo goed als zeker dat het virus zich helemaal niet zou kunnen verspreiden.

Overige berichten