fbpx
Komende 2 tot 3 weken erg spannend en bepalend voor Suriname

GFC NIEUWS- De komende twee tot drie weken worden erg spannend en bepalend voor Suriname. Nu de landsgrenzen op slot zijn gedaan, zullen deze komende 14 tot 20 dagen of iets langer, bepalend zijn op welke wijze wij geconfronteerd zullen worden met het coronavirus.

Experts uit de Verenigde Staten van Amerika zeggen zaterdag aan GFC Nieuws dat het momenteel erg belangrijk is om een uitbraak onder controle te krijgen. Het is van belang dat alle mensen die nu in Suriname zijn en recent in contact zijn geweest met de besmette persoon uit Rotterdam, goed worden onderzocht en indien nodig volledig worden geïsoleerd. Ook de kring daaromheen moet sterk in de gaten worden gehouden.

Als dat in de komende weken goed gebeurt en personen die eventueel besmet zijn worden goed geïsoleerd, is de kans erg groot dat het coronavirus zich niet verder zal verspreiden in Suriname. Ons land zal dan voorlopig gevrijwaard blijven van besmettingen met het coronavirus, indien de grenzen gesloten blijven.

Het groot voordeel voor Suriname is dat de grenzen goed “op slot kunnen worden gezet”. In tegenstelling tot veel andere landen in Europa waar er veel meer vrij personenverkeer mogelijk is.

Deskundigen zijn van oordeel dat ons land al veel eerder alle landsgrenzen had moeten sluiten. Hiermee was het zo goed als zeker dat het virus zich helemaal niet zou kunnen verspreiden.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…